Ijesztő, ami Magyarországon zajlik: nincs mese, lépnünk kell
Magyarország és a Balkán-félsziget Európa leggyorsabban melegedő és száradó térségei közé kerültek a klímaváltozás miatt.
Magyarország és a Balkán-félsziget Európa leggyorsabban melegedő és száradó térségei közé kerültek a klímaváltozás miatt.
Nem csak a klímaváltozás okoz problémákat a burgonyatermesztésben Magyarországon.
Nem kell sokat visszamenni az időben, hogy lássuk, az árak nagyon átrendeződtek itthon.
2050-ig 39 ezer milliárd dolláros veszteséget okozhat Európában és világszinten a vizes élőhelyek pusztulása.
A legeltetett húsmarháknál is egyre nagyobb problémát jelentenek a nyári hőségek.
Egyszerre kell kiaknázni a kedvező időszakokat és felkészülni az egyre szélsőségesebb körülményekre a gazdáknak.
Az elmúlt években tapasztalható magyarországi málnatermesztés jelentős visszaesésének okai részben a klímaváltozás szélsőséges hatásaira vezethetők vissza.
A 'Nature Credits Roadmap' lehetőséget teremt a magánbefektetők számára, hogy természetvédelmi projekteket támogassanak.
Már az űrből készített műholdfelvételeken is kivehető az aszály miatt kiszáradt növénytömeg.
A véletlenek összjátékával újabb egzotikus betegségek jelenhetnek meg Magyarországon.
A meteorológusok elemzése szerint napjainkban már az éjszakák sem mindig hoznak enyhülést a magyaroknak.
Rendkívüli nyomás alá került a hazai gyümölcs- és zöldségtermesztés a három hete tartó hőség miatt.
Jelenleg az éghajlatváltozás jelenti az egyik legnagyobb kockázatot az élelmezésbiztonságra.
A klímaváltozás, az aszályos, forró nyarak, a szélsőséges csapadékeloszlás és a hőhullámok nemcsak az emberek, de az erdők életét is fenyegetik.
Egyre nagyobb problémát jelent a klímaváltozás és a károsítók a Budai-hegység erdeiben.
Ma is folytatódik az alapvetően napos, döntően száraz idő, de reggel az északnyugati, északi tájakon több lesz a felhő, és reggel helyenként még eső, zápor is lehet
Óriási természetvédelmi területkezelési infrastruktúra-fejlesztés indul a Duna-Dráva Nemzeti Parkban.
A liszt, a kenyér és más pékáruk is egyre drágábbak a magyar boltokban, és nem tudni, meddig tarthat az áremelkedés.
A kisüzemi sörfőzdék lehetnek a sörkultúra megújításának motorjai Magyarországon.
Ezek a károsítók elleni védekezésre kell most fokozottan odafigyelniük a magyar termelőnek.