Új élelmiszer kapott engedélyt az EU-ban: sok ilyen termék jöhet a boltokba
Új pörkölt mag kerülhet hagyományos élelmiszerként az uniós piacokra, amely alternatívát kínál az olajos magvaknak.
Új pörkölt mag kerülhet hagyományos élelmiszerként az uniós piacokra, amely alternatívát kínál az olajos magvaknak.
Ezek az anyagok számos módon hasznosíthatók, főleg a kategóriájuktól és kockázati szintjüktől függő módon.
Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar Magyarországon.
Spanyol kutatók intelligens címkéje forradalmasíthatja az élelmiszerek nyomon követését.
A horgászok számára nehézséget jelent, a természetvédelmi szakemberek azonban örülnek a jelenségnek.
A gyenge termés miatt magas induló árak várhatók, a tavalyi árszintnek csaknem a duplája is elképzelhető.
Érdekes belegondolni, hogy az élelmiszeripari termékek közül, a gyorsan elkészíthetők, vagy fogyasztásra kész ételek között, miért olyan sok az újraformázott.
A tavalyival azonos időben, 10%-kal magasabb nyitóárakkal indult az idei dinnyeszezon Ukrajnában.
Éves alapon nőtt, de havi alapon csökkent a forgalom Magyarországon az élelmiszerek esetében.
A világon mindenhol fokozódik a talajromlás – és ezzel együtt nő az élelmiszer-ellátás bizonytalansága is.
Az élelmiszerekre vonatkozó kiskereskedelmi árréscsökkentés jelentős árcsökkenést eredményezett a szabályozott termékkörben.
Egyre több fogyasztói igényt kell kielégítenie a gyártóknak, közben pedig a környezetvédelemre is egyre jobban kell odafigyelniük.
Megváltozik az állatorvosi szakma képzési minimumkövetelményeiről szóló uniós irányelv.
A mezőgazdasági területek után a vidéki udvarokban, konyhakertekben és városi peremkerületekben is megjelentek a sáskák, amelyek jelentős károkat okozhatnak a növényzetben.
Indul a nagy nyári szezonális ellenőrzés, szerte az országban zajlanak a vizsgálatok
Rumokat tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), érdekes eredmények születtek.
Az ürömlevelű parlagfű talán az egyik legismertebb gyomnövényünk, a legtöbb növényi kultúrában jelentős kárt okozhat.
A francia élelmiszerexportőrök attól tartanak, hogy a további importadók miatt termékeik ára meghaladhatja az inflációval küzdő amerikai vásárlók lehetőségeit.