Lehull a lepel: tényleg hamarosan rovarokat fogunk enni Európában?
Továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy a rovarok fő táplálékforrássá válnak, az emberek ugyanis erősen elutasítóan reagálnak a rovarfogyasztásra.
Továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy a rovarok fő táplálékforrássá válnak, az emberek ugyanis erősen elutasítóan reagálnak a rovarfogyasztásra.
A magyar termékek elismerését segíti a minőségrendszerekhez történő csatlakozás.
Újra trendi lett piacozni, élményt nyújt közvetlenül a termelőtől megvásárolni az élelmiszereket.
Sokan úgy vélik, hogy a laboratóriumban előállított élelmiszerek nem vehetik át a termőföldhöz köthető táplálékok helyét.
A liszt, a kenyér és más pékáruk is egyre drágábbak a magyar boltokban, és nem tudni, meddig tarthat az áremelkedés.
Indul a nagy nyári szezonális ellenőrzés, szerte az országban zajlanak a vizsgálatok
A magas költségek miatt egyre több görög gazda fordul a betiltott és hamisított növényvédő szerekhez.
Érdekes belegondolni, hogy az élelmiszeripari termékek közül, a gyorsan elkészíthetők, vagy fogyasztásra kész ételek között, miért olyan sok az újraformázott.
Az év végén életbe lépő törvény megtiltaná olyan termékek EU-s piacra kerülését, amelyek erdőirtással érintett területekről származnak.
Egyre több fogyasztói igényt kell kielégítenie a gyártóknak, közben pedig a környezetvédelemre is egyre jobban kell odafigyelniük.
A globális almapiacon a stabil kereslet mellett a regionális kínálati kihívások és az áringadozások együttesen jelen vannak.
Új rendelet jelent meg, amely módosítja húskészítményekre és egyes előkészített húsokra vonatkozó előírásokat.
A NAK és a MAGOSZ továbbra is gátat szabna az olcsóbb ukrán mezőgazdasági termények forgalmának, márpedig az EU célja ez lehet - közölte az Agrárkamara.
Az Agrármarketing Centrum először vett részt a Free From elnevezésű kiállításon Bécsben.
Több kutatás igazolja, hogy a túlzott műtrágyahasználat, valamint a nem megfelelő talajerő-gazdálkodás és talajművelési gyakorlatok jelentős károkat okoznak.
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
A nyitottságban, a technológiai fejlesztések iránti fogékonyságban, a növénykultúrák átgondolt megválasztásában, valamint a termékek feldolgozásában lehet a jövő a mezőgazdaságban.
Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rost- és fehérjekomponensekkel gazdagított húskészítmények kidolgozását valósították meg.
A fél országban nem mentünk 20 fok alá, a 21-22 fokos értékek sem voltak ritkák délen.
A rendkívüli nyári aszály következtében kritikusan alacsony szintre süllyedt a Maros vízállása.
Legkorábban csak vasárnap érkezhet a felfrissülést hozó hidegfront Magyarországon.
Ukrajnában immár az ötödik egymást követő héten csökken a szilva ára a piacokon.
Egy napra fellélegezhetünk itthon, aztán pedig újra 35 fok fölé melegszik az idő.