Itt az újabb tüntetés: traktorokkal vonultak az utcára a dühös gazdák

Itt az újabb tüntetés: traktorokkal vonultak az utcára a dühös gazdák

agrarszektor.hu
Hétfő este több mint száz traktorral vonultak fel és tüntettek a brit gazdák Londonban, dudaszó mellett konvojok haladtak a belvároson keresztül a Westminster felé, és felsorakoztak a parlament épületénél. A termelők állítása szerint nem kap elég támogatást az Egyesült Királyság élelmiszertermelése, ezért tiltakoznak - írja a BBC-re hivatkozva a Portfolio.

Több mint száz traktorral tüntettek a brit gazdák hétfő este Londonban. A gazdaszervezetek szerint veszélybe került Nagy-Britannia élelmiszerbiztonsága az olcsó élelmiszerek importja és a nem támogató politika miatt. A traktorokon olyan transzparenseket lehetett olvasni, mint „Mentsük meg a brit mezőgazdaságot”, vagy „Nincs mezőgazdaság, nincs étel, nincs jövő”. Angliában már volt néhány kisebb gazdatüntetés, de ez a hétfői londoni demonstráció az eddigi legnagyobb. A walesi gazdák szintén kivonultak tiltakozni a kormány agrárpolitikája ellen.

Az európai gazdák már hónapok óta traktoros tüntetésekkel tiltakoznak részben az EU zöld politikája, részben az olcsó ukrán gabona miatt. Jelentős tiltakozások voltak Németországban, Franciaországban, Olaszországban vagy Lengyelországban is, de Magyarországon is az utcára vonultak a gazdák.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Neil Hall

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?