Három napos tüntetés lesz Magyarországon: Budapestre jönnek a gazdák

Három napos tüntetés lesz Magyarországon: Budapestre jönnek a gazdák

agrarszektor.hu
Három napos gazdatüntetést terveznek a mezőgazdasági termelők és a méhészek Budapesten 2024. március 8. és március 11. között Budapest V. és X. kerületében - írja a Világgazdaság. A megmozdulás miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az említett kerületekben, vasárnap pedig traktorok megjelenésére a belvárosban.

A mezőgazdasági termelők és a méhészek 2024. március 8. és március 11. között több napig tartó tüntetés terveznek Budapesten. A szombattól hétfőig tervezett tüntetésre két fővárosi helyszínt foglaltak le, gyülekezőhelyként a Népligetet, a demonstráció valós területeként pedig a pesti alsó rakpart Parlament és Lánchíd közötti szakaszát. A termelők a kormányzati agrárpolitika változtatásáért tüntetnek a hétvégén. Véleményük szerint ha nem történik változás az agrárpolitikában, akkor a magyar gazdák négyötöde tönkre mehet, ugyanis az alacsony felvásárlási árak mellett kiszámíthatatlanok a támogatások és a jogi környezet.

Vasárnap traktorokkal jelennek meg a belvárosban, hétfőn pedig petíciót adnak át az agrárminiszternek a tervek szerint. A megmozdulások miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Budapest V. és X. kerületében.

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?