Olyan súlyos betegség jelent meg itthon, hogy elrendelték a zárlatot
Tökölön zárlatot rendeltek el, ugyanis fertőző méhbetegség ütötte fel a fejét.
Tökölön zárlatot rendeltek el, ugyanis fertőző méhbetegség ütötte fel a fejét.
Bár a méz a legismertebb és legelterjedtebb méhészeti termék, a kaptár falain belül számos más finomság is rejtőzik.
Az elmúlt három évtized legrosszabb éve lehet az idei a méhészek számára Magyarországon.
A szigorítás 2025.04.24-től visszavonásig Mezőkövesd 5 km-es körzetében van érvényben.
A magyar méhészeti ágazat súlyos kihívásokkal néz szembe, veszélyben van a hazai termelők megélhetése.
Sokan tévesen azt hiszik, hogy a méhészek által is alkalmazott szirupoztatás módszerét otthon is alkalmazhatják.
Azok vannak a leginkább kiszolgáltatott helyzetben, akik főállásban méhészkednek.
Január 27-től nyújthatók be kérelmek a méhcsaládok egészségét támogató, állatjóléti pályázatra.
Válságba került a hazai mézpiac, sürgős megoldásra és uniós beavatkozásra van szükség.
A támogatás iránti kérelmek benyújtására 2025. január 27-től 2025. március 13-ig tartó időszakban lesz lehetőség.
Eléggé lesújtó a magyar és az európai uniós a méhészek helyzete, és ez várhatóan a jövőben sem fog változni.
A külpiacokról az Európai Unióba érkező méz természetes eredete gyakran nem is igazolható.
Egy magyar méhész európai polgári kezdeményezést indított az európai mézek védelme érdekében.
Hevesben indult el az idei Európai Mézes Reggeli Program, melyhez Magyarország 2014-ben csatlakozott.
Az olcsó, nem jó minőségű mézekkel a magyar termelők nem tudják felvenni a versenyt.
Egyre nehezebb a méhészeknek, sokan kényszerülnek feladni működésüket az ágazatban.
Több mint 44 ezer tonna importméz érkezett az EU-ba, ezzel meghaladta a kvótalimitet a behozatal.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.