Lehull a lepel: ez az ország árasztja el a tésztával Európát
A statisztikák szerint egyetlen ország felel az európai tésztatermelés kétharmadáért.
A statisztikák szerint egyetlen ország felel az európai tésztatermelés kétharmadáért.
A legfrissebb információk szerint az Európai Unióban több mint 58 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezett 2023-ban.
A hatalmas ország élelmiszerfeldolgozása most is jelentős, de a jövőben nagy ütemben nőhet tovább.
Az évtized végére jelentősen modernebb, versenyképesebb mezőgazdaság és élelmiszeripar formálódik, amely képes lesz hatékonyan fellépni a külpiacokon is.
Komoly döntések előtt állunk: 8,5 milliárd ember ellátása és a bolygó jövője a tét.
Jelenleg az éghajlatváltozás jelenti az egyik legnagyobb kockázatot az élelmezésbiztonságra.
Akár közvetve, akár közvetlenül, körülbelül egymilliárd ember élelmiszerellátásához tudnak hozzájárulni a MATE diákjai.
Viszonylag optimista a FAO a globális mezőgazdasági árupiacokra vonatkozó legfrissebb értékelése.
Átfogó terv készült a kultúrnövények biológiai sokféleségének növeléséről az európai városokban.
A biogazdálkodás nem csupán trend, hanem válasz a klímaváltozás és a környezeti válság kihívásaira.
A biológiai termékek jelentik a mezőgazdaság következő korszakát Magyarországon is.
Nagy István agrárminiszter szerint számos aggály fogalmazható meg a műhúsokkal kapcsolatban.
A cukor, tejtermékek és a növényi olajok drágulásától fűtve nőtt az élelmiszer-alapanyagok globális mutatója februárban.
A saját hatáskörben megtermelhető élelmiszer szavatolja az európaiak biztonságát a francia elnök szerint.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
A globális éghajlat helyzetéről szóló jelentés szerint az akut élelmezési bizonytalansággal küzdő emberek száma drámaian megnövekedett.
A tűzszünet lehetőséget biztosít a Gázai övezetben kialakult katasztrofális élelmiszerválság kezelésére.
A 2025 nyarától működő létesítmény évente akár 100 tonna friss salátát is termelhet.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?

Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.
Megalapozatlannak tartják az állattartók a felmerülő állatjóléti javaslatokat és még az sem biztos, hogy a fogyasztót érdekli a kérdés.