2024. április 23. kedd Béla

Már majdnem 15.000 középiskolás töltötte ki a Nagy Diák Agrártesztet

Agro Napló
Milyen lesz a jövő mezőgazdasága? Milyen high-tech eszközök segítik a hatékony élelmiszertermelést? Hogyan működik a fejőrobot és az öntöződrón?
Kép: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)

Ehhez hasonló kérdéseket kell megválaszolnia azoknak a középiskolásoknak, akik a Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt 3. online vetélkedőn december 15-ig még versenybe szállnának az értékes nyereményekért.

„Nagy öröm számunkra, hogy hallgatóink táborát erősíti a két korábbi fődíjas, Benedek Enikő Zsófia és Rédler Zalán is. Idén először ráadásul a határon túlról is lehet regisztrálni a vetélkedőre, így még több hozzájuk hasonló kíváncsi diák előtt nyílik meg a lehetőség, hogy a játék révén betekintsen a mezőgazdaságban tapasztalható óriási fejlődésbe és később ezt a pályát válassza”

– emelte ki Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Az online agrárvetélkedő első fordulója 2023. december 15-ig érhető el a www.agrarteszt.hu oldalon, így az érdeklődő középiskolások még közel egy hónapig versenybe szállhatnak az értékes fődíjakért, akár a határon túlról is.

Az első fordulóban a legjobb eredményt elért 1.000 játékos meghívást kap a 2023. december 28-án tartandó középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 10 diák agrártudós között dől el az értékes nyeremények sorsa.

A díjátadóra a 2024. januári Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon kerül sor, ahol gazdára talál a kétszemélyes külföldi utazás, a kerékpár és a mobiltelefon – értesült a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közleményéből az Agro Napló.

Az Agrártesztben ráadásul nemcsak a diákok, hanem az iskolák is nyerhetnek. Az az iskola, ahonnan az első forduló végéig (december 15-ig) a legtöbb kitöltés érkezik, 150.000 forintot kap ajándékba, amit osztálykirándulásra használhat fel. Ehhez nem kell mást tenni, mint a tesztkitöltést és a regisztrációt követően kiválasztani az iskola nevét, amely a szabályok értelmében határon túli magyar iskola is lehet.

Emellett a verseny szervezői külön díjazzák a legjobb határon túli játékost is, akinek különdíja egy elektromos roller lesz. Ezt a középdöntőbe a legjobb eredménnyel jutott, határon túli középfokú oktatási intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező játékos kapja majd a díjátadó ünnepségen.

(Forrás: MATE)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyuricza Csaba lett a MATE rektora

Gyuricza Csaba lett a MATE rektora

Áder János köztársasági elnök Gyuricza Csabát nevezte ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektorának, a Magyar Agrár- és Élettudományi...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!