2024. április 27. szombat Zita
Tarol külföldön ez a magyar luxusélelmiszer: megőrülnek érte

Tarol külföldön ez a magyar luxusélelmiszer: megőrülnek érte

agrarszektor.hu
Huszonhárom kiállítóval, 168 négyzetméteren jelenik meg az Agrármarketing Centrum közösségi standja a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakkiállításán, a dubaji Gulfood-on. A hazai kiállítók termékei között megtalálhatóak a mézek, a libamáj termékek, a gyógyteák, az olajos magvak, az energiaitalok, a tejtermékek, illetve a fagyasztott zöldség-gyümölcsök is. A legjobb innovatív termékeket díjazó „Innovation Awards” versenyre több magyar cég is benevezett, közülük a Royalpaté Kft. „Halal” szarvasgombás libamáj készítményét be is válogatták a legjobb hús- és baromfitermék kategória aspiránsai közé.  A Gulfood fontos találkozóhely a közel-keleti piacokat célzó vállalkozások számára.

Rekordévet zárt a Gulfood 2023-ban, hiszen 125 ország több mint ötezer kiállítója mutatta be termékeit a közel 140 ezer szakmai látogatónak. Soha ennyien még nem érkeztek az eseményre, ezért a szervezők idén is azt remélik, hogy méltán érdemesek a világ legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítás címére. Dubaj már évek óta fontos kereskedelmi találkozóhely, hiszen lefedi az Afrikától Indiáig tartó MENA (Middle East and North Africa) térséget. A régióba törekvő vállalkozások számára a Gulfood jelenti azt a kaput, amin belépve meghódíthatják a Közel-Kelet piacát.

A magyar kiállítók közül többen évről évre részt vesznek a dubaji expón, elmondásuk szerint megfelelő árualap esetén kifejezetten keresik a jó minőségű, hazai termékeket. Nagy sikere van például a mézeknek, a fagylaltporoknak és a libamájból készült készítményeknek. Nem csoda, hogy a Royalpaté Kft. szarvasgombás libamáj különlegességét a legjobb innovatív termékek versenyébe is beválogatták.

Az Agrármarketing Centrum közösségi standján megjelenő huszonhárom kiállító között az ország legnagyobb élelmiszergyártó cégei is megtalálhatóak, ráadásul olyan termékkínálatot állítottak össze a résztvevők, amellyel jó eséllyel felkelthetik a térség beszerzőinek érdeklődését. A kiállításon éppen ezért az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési üzletága, a Hungarian Food Business Program is regisztrációs pultot üzemeltet, ahol folyamatosan veszik nyilvántartásba azokat a potenciális külföldi beszerzőket, akik érdeklődnek a magyar termékek iránt. Az online adatbázisban jelenleg 219 magyar élelmiszeripari gyártócég több mint kétezer termékkel, 364 külföldi beszerző vállalat és további 129 egyéb felhasználó (jellemzően nagykövetség, főkonzulátus, szakmai szervezet) szerepel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!