Ez az átka a magyar élelmiszeriparnak: így esélyünk se lesz
A szakértők szerint a hazai élelmiszeripari vállalatok nemzetközi versenyképességének egyik fő akadálya a túlzottan széles termékskála.
A szakértők szerint a hazai élelmiszeripari vállalatok nemzetközi versenyképességének egyik fő akadálya a túlzottan széles termékskála.
A szakemberek kimondták: a magyar agráriumnak hosszú távon exportcentrikusnak kell lennie.
December 3-án elkezdődött Siófokon a Portfolio Csoport Agrárszektor 2025 Konferenciájának első napja.
Az élelmiszer-pazarlás csökkentése és a vízgazdálkodás fejlesztése kulcsszerepet játszik a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklésében.
A magyar élelmiszeripar jövedelmezősége és termelékenysége továbbra is elmarad az uniós átlagtól.
A finompéksütemények fogyasztása jelentősen növekszik Magyarországon, miközben a kenyérfogyasztás csökken.
A kormány kiemelt stratégiájának része a hazai élelmiszeripar modernizációja és versenyképességének erősítése.
A tervezett beruházások nemcsak az agrofood szektornak adnak komoly lendületet, hanem a nemzetgazdaságnak is.
A pályázók pontosan értik, hogy most van itt a beruházások ideje, mert kérdéses, hogy lesz-e még ilyen lehetőség - mondta el az OTP agrárszakembere az Alapvetés podcastban.
Az EU-n belüli és kívüli erősödő verseny erodálta Franciaország pozícióját, ami fokozta a gazdálkodók ellenállását.
Fontos tudnivalókat osztott meg az Agrárkamara az élelmiszeripari üzemek létesítéséről és korszerűsítéséről.
A kutatók szerint a gazdasági sokkok újraírják az étkezési szokásainkat, és ez nem feltétlenül jó.
Az egészségtelen élelmiszerekre kivezetett pluszadót a magyar biztos, Várhelyi Olivér terjesztette elő.
Magyar élelmiszeripari cégek mutatkoztak be Vilniusban és Rigában az Agrármarketing Centrum szervezésében.
Az Európai Unió többéves pénzügyi keretének tervezetében jelentős átrendeződés várható.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.