Katasztrófa jöhet a hazai élelmiszer-termelésben, ha nem változtatunk

Katasztrófa jöhet a hazai élelmiszer-termelésben, ha nem változtatunk

agrarszektor.hu
A Portfolio Checklist november 29-i adásában, amelyet a Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián rögzítettek Siófokon, többek között arról volt szó, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alapít egy követeléskezelési társaságot, ami a mezőgazdasági termelők helyett érvényesít majd kártérítési igényeket vadgazdálkodási szereplőkkel szemben. A témáról Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, országgyűlési képviselő beszélt, de megszólalt a műsor vendége volt Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora is, aki elmondta, szerinte ha az iparág nem kezd el jobban alkalmazkodni a megváltozó klímakörülményekhez, akkor katasztrófával nézhetünk szembe a hazai élelmiszer-termelésben.

A Portfolio Checklist november 29-i asdásában egyebek mellett arról beszélt Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, hogy az Agrárkamara alapít egy követeléskezelési társaságot, ami a mezőgazdasági termelők helyett érvényesít majd kártérítési igényeket vadgazdálkodási szereplőkkel szemben. A tét hatalmas, a gazdák által elszenvedett, de meg nem térített kár összege évi 18 milliárd forint is lehet. A műsor második részében Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora volt a vendég, akivel más témák mellett a szektor fenntarthatóságáról beszélgettek, a szakember szerint ugyanis ha az iparág nem kezd el jobban alkalmazkodni a megváltozó klímakörülményekhez, akkor katasztrófával nézhetünk szembe a hazai élelmiszer-termelésben.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

A Portfolio Agrárszektor 2023 konferenciáról eddig megjelent cikkeink:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Portfolio

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!