Likőrkészítési bemutató a „Tanuljunk együtt!” programsorozatban

Agro Napló
Likőrkészítési bemutatót tartanak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága „Tanuljunk együtt!” ingyenes szakmai programsorozata keretében – közölte a köztestület az Agro Naplóval.

Így az érdeklődő kamarai tagok ismét ingyenesen vehetnek részt a likőrkészítésről szóló rendezvényen. A november 29-i program helyszíne a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Sör és Szeszipari Tanszéke.

A tavasszal megtartott programra beérkezett jelentős túljelentkezés, valamint az akkori résztvevők pozitív visszajelzései alapján rendezik az egynapos tanfolyamot. Ezen a résztvevők betekintést nyerhetnek a magyarországi likőrgyártás helyzetébe. Megismerkedhetnek a Magyar Élelmiszerkönyv e termékre vonatkozó rendelkezéseit, a különböző likőrök elkészítésének elméletét, a likőrgyártásban használt alap- és adalékanyagok elméleti hátterét, a drogkivonatolási technológiákat, valamint a növényi és emulziós likőrök gyártásának hátterét is. A program során lehetőség nyílik a szakemberekkel való közvetlen beszélgetésre, konzultációra is.

A magyar piacon már régóta keresettek a különféle keserűk, likőrök. Azonban évek alatt folyamatosan változtak a vevői igények, valamint a termékre vonatkozó jogi szabályozások. A NAK Élelmiszeripari igazgatóságának célja, hogy olyan gyakorlati tudásanyagot adjon át a résztvevőknek – azoknak is, akik régóta foglalkoznak likőrgyártással és azoknak is, akik most kezdenék –, amelyet a gyakorlatban, a további termékfejlesztések során is alkalmazhatnak.

A programon való részvétel a kamarai tagság számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A programokon maximum 15 fő részvételét tudják biztosítani. Ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Az érdeklődők további információkat Szőke Ritától kaphatnak, a szoke.rita@nak.hu e-mail címen vagy a +36 70 383 9194-es telefonszámon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Rozskenyérkészítés a NAK programban

Rozskenyérkészítés a NAK programban

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján a rozskenyérkészítés témakörében is elindítja „Tanuljunk egy...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!