Nagy dobásra készül a magyar egyetem: ez a mezőgazdaságra is kihathat
Okoskert és technológiai újítások segítik a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának fejlődését.
Okoskert és technológiai újítások segítik a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának fejlődését.
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke januárban az előző hónaphoz képest.
Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van, a szabályozási és hatósági munkákban szintén szükség van a fiatal szakemberek tudására.
A legfrissebb kutatás szerint a magyar lakosságra nem jelent egészségügyi kockázatot az aflatoxin.
11-re emelkedett azoknak az országoknak a száma, ahol a Coca-Cola visszahívta egyes üdítőit.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Aldi szalmonellával szennyezett hajdinalisztet hívott vissza a forgalomból az Aldi.
Megvannak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első eredményei Magyarországon.
A kínai kormány jelentős lépéseket tervez a mezőgazdaság modernizálására és a gabonatermelés stabilizálására.
A Szupermenta szezonális terméktesztjén a Nébih szakemberei összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
Zöldség-gyümölcs ételmentő csomagokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta csapata.
Hivatalba lépett az új Európai Bizottság, magyar biztos felel az állat-és növényegészségügyért, valamint az élelmiszerbiztonságért.
Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
Egy budapesti raktárban talált több mázsányi fagyasztott élelmiszert semmisített meg az adóhatóság.
Ha ez így megy tovább, a narancslé olyan luxuscikké válhat, amit egyre kevesebben engedhetnek meg maguknak.
Egy jelentés kisebb állatállományok létrehozását és a növényi alapú étrendre való átállást szorgalmazza.
Az emberi hajszálnál ezerszer kisebb nanorészecskék új dimenziót nyitnak az agráriumban.
A magyar fiatalok nyitottak a rovarfogyasztásra, csak az étel ne hasonlítson az eredeti állapotára.
Trendforduló van folyamatban, már másképp gondol az alkoholmentes italokra a Z generáció.
A magashegység jelképének számító állatok száma stabil, és enyhe gyarapodást mutat.
Visszatérő trendek: új piacokat nyit az elfelejtett gabonafajták és fermentált ételek reneszánsza.
A tél eddigi leghidegebb éjszakái jönnek, legnagyobb tavunkon is megjelenhet a jég.
Figyeljenek a kettős finanszírozás elkerülésére a szaktanácsadási szolgáltatások támogatásainak igénybevételénél!