Újdonságok a DEKALB kukoricavetőmag-portfóliójában

Agro Napló
Ahogy a partnereink már megszokhatták, idén is több új DEKALB kukoricahibriddel bővítjük portfóliónkat, alkalmazkodva a jelen kor kihívásaihoz. Az intenzív, precíziós nemesítői munka új termékei és azok gyors, helyes pozicionálása révén a DEKALB nemesítői és fejlesztői munkatársai évről évre képesek kiaknázni a genetikai előrehaladásban rejlő potenciált, melyet digitális megoldásainkkal karöltve kínáljuk a hazai gazdák számára.

A bizonytalan és olykor hektikus energiaárak miatt megnövekedett a kereslet a korai hibridek iránt, amelyre 3 új hibriddel válaszolunk.

A DKC4031 portfóliónk legrövidebb tenyészidejű (FAO 280–300), új, prémium DEKALB hibridje. Intenzív termesztéstechnológiába jól illeszkedő, korán aratható, nagy terméspotenciállal rendelkező hibrid, mely kiválóan reagál a tőszámsűrítésre ilyen körülmények esetén. Kiváló hidegtűrése és korai fejlődési erélye miatt az egyik elsőként vethető DEKALB hibrid, azonban koraisága és rendkívül gyors vízleadása miatt másodvetésként is kiválóan alkalmazható.

A DKC4125 (FAO 310–330) Field Shield jelöléssel ellátott, nagy csőflexibilitással, kiváló aszály- és stressztűrő képességgel rendelkező, új, korai hibrid. Field Shield minősítése révén minden termésszinten sikeresen termeszthető, kiváló egészségprofillal és szemminőséggel rendelkezik, továbbá nem igényli a sűrítést. Azon gazdák számára ajánljuk, akik egy korai hibridben keresik az elérhető legnagyobb termésbiztonságot.

A DKC4433 (FAO 340–360) kényes pozicionálással rendelkező, új, korai hibrid. Kiváló aszály- és stressztűrő képessége miatt az átlagos és annál gyengébb adottságú, extenzív termőterületekre 68–70.000 tő/ha beállt tőszám használata javasolt, azonban kedvező körülmények (magas terméspotenciál és intenzív ter­mesztéstechnológia) esetén igényli a tőszámsűrítést. Karakterisztikájában (termésbiztonság, sűrítést igénylő csőflexibilitás, kiváló egészségprofil, gyors vízleadás) nagy hasonlósággal rendelkezik, mint a közkedvelt DKC5075-ös hibrid.

A tavalyi szélsőséges évjáratban, a fejlesztői középérésű kísérletekben egy jelölt hibrid teljesítménye volt kiemelkedő – még a kiválóan teljesítő DKC5092-höz képest is –, a DKC4933-é!

A kukoricabemutatókon és fajtaleírásokban manapság túl sokszor elhangzik a „kiváló aszálytűrő” jelző, így felhígítva ennek valós tartalmát. A DKC4933 (FAO 410–430) kiemelkedő aszály- és stressz­tűrő képessége nem tinta a papíron, hanem szignifikáns adatokkal alátámasztott tény, mely Field Shield karakterére vezethető vissza. Hatalmas terméspotenciálja, kiváló csőflexibilitása miatt akár alacsony tőszámon is kiválóan kompenzál. Kiváló hidegtűrése, robbanásszerű korai fejlődési erélye és gyors vízleadása mellett minden termesztési szinten magabiztosan ter­meszthető. Ez a hibrid egy igazi főnyeremény!

Válassza Ön is a DEKALB prémium
kukoricavetőmagjait
a 2024-es vetési szezonra!

Fröhlich Benjámin
Bayer, fejlesztőmérnök
-X-

A cikk szerzője: Fröhlich Benjámin

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hikari – válasz a magas energiaárakra

Hikari – válasz a magas energiaárakra

Hazánkban a napraforgót és a repcét deszikkálják a termelők a legnagyobb felületen. A napraforgót a vetésterület kb. 30–40%-án, időjárástól függően, k...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!