2024. április 27. szombat Zita

Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok – az OMÉK társrendezvénye szeptemberben

Agro Napló
Nagy várakozás kíséri a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt, melyet a házigazda Hód-Mezőgazda Zrt. 2021-ben már semmiképpen nem akart kihagyni.

A kiállítás, mely idén az OMÉK társrendezvénye címet is magán viselheti, szeptember 23. és 25. között fogadja a kiállítókat és a látogatókat a szokott helyen, a Hódmezővásárhely, Aranyág kert 71. szám alatti Kiállítási Centrumban.

A MÁSZ és társszervezeteivel rendezett kiállítás mindig megújulva őrzi a hagyományos állattenyésztési kultúrát és a hozzá kapcsolódó növénytermesztést.

Idén sem lesz ez másképp, a szakmai nézőközönség azonban most nagyobb előrehaladást láthat majd a szeptemberben kiállítandó tenyész­állatok bemutatóján, hiszen a legutóbbi kiállítás óta jóval több idő telt el, mint a szokásos kiállítási időszakban, így a legújabb genetikával több mint két év után találkozhatnak Vásárhelyen.

A tavalyi kiállításra szánt állatokat már nem lehet abba az életkori kategóriába benevezni, ahová eredetileg szánták őket, így viszont még jobban nyomon lehet majd követni a fejlődést.

Mint Fekete Balázs állattenyésztési és kiállításigazgató elmondta, körülbelül annyi, vagy közel annyi tenyészállatot vár a kiállításra, mint eddig, annak ellenére, hogy mind a takarmányárak, mind a szállítási költségek brutálisan megnövekedtek.

Ezt az áremelkedést ugyanakkor a tenyésztők várakozása ellensúlyozza. Az ipari kiállítók jelentkezési határideje hamarosan lejár, az állattenyésztők viszont július vége felé fogják véglegesíteni a benevezendő tenyészállataikat, de a telefonbeszélgetésekre hivatkozva Fekete Balázs nagy érdeklődést tapasztalt, hogy végre személyesen is találkozhassanak a tenyésztők.

A rendező Hód-Mezőgazda a mindenkori járványvédelmi helyzetnek megfelelően, a hatályos jogszabályok betartásával rendezi a kiállítást, a kiállítás tematikája lényegében változatlan marad.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!