Mentes-M díjat nyert a Sága (x)

Agro Napló
A Sága Foods E-szám mentes Füstli Naturalja Mentes-M díjat nyert az idén második alkalommal megrendezett versenyen, amelyen 114 termék mérette meg magát – közölte a vállalat az Agro Naplóval. A sárvári cég újdonsága már kapható a boltokban.

A mentes termékek iránti növekvő vásárlói igényeket látva második alkalommal hirdették meg az idén a Mentes-M díjat. Az elismerést csak olyan termékek kaphatják meg, amelyek a 14 főallergén közül legalább egytől és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól igazoltan mentesek.

A díjakról szakemberekből álló zsűri döntött, amelynek tagjai elé csakis a laboratóriumban vizsgált és a kémiai összetevők alapján megfelelő minőségű termékek kerülhettek. A pályázati anyaghoz mindenkinek gyártmánylapot is csatolnia kellett, hogy kérdéses esetekben a szakbírák támpontot kaphassanak a döntésükhöz.

A díjátadó ünnepségen a Sága Foods Zrt. marketing vezetője, Király Zoltánné és Kiss Ildikó termékfejlesztési vezető vette át az M-Mentes díjat, amelyet Húsimádó főkategória virsli alkategóriájában a napokban a boltokba került újdonságával, az E-szám mentes Füstli Naturaljával nyert el a sárvári cég. A Füstli Natural lett az első olyan E-szám mentes virsli, amely ebben az elismerésben részesült.

A feldolgozott húskészítmények gyártása során az élelmiszer-adalékanyagok, vagy a vásárlók által ismertebb nevükön az E-számok felhasználása szinte kikerülhetetlen volt - egészen mostanáig.

A szárnyashúsból készült késztermékek vezető hazai gyártója, a Sága Foods az elmúlt években egyre több allergénanyagtól tette mentessé sárvári üzemét és termékeit, fejlesztései során minél kevesebb élelmiszer-adalékanyag felhasználására törekszik. Ennek a folyamatnak eddigi legjelentősebb eredménye, az ez év őszén forgalomba került a Sága új, E-szám mentes Füstlije.

Az új E-szám mentes Füstli két változatban kapható: Füstli Natural bükkfán füstölt és Füstli Natural bükkfán füstölt, krémes Gouda sajttal.  Az adalékanyag-mentességen túl ez a két új termék szója- és gluténmentes is, a sajt nélkül készült termék ezenfelül még a laktóztól is mentes. Mindezen mentességek mellett a termék fontos előnye az, hogy az ízben sem kell kompromisszumot kötnie a vásárlóknak, mivel a két Füstli Natural minden jellemzőjében felveszi a versenyt a többi virslivel.

„Bízunk abban, hogy ezek az új fejlesztéseink találkoznak a fogyasztók igényeivel, és így kijelölik a Sága termékfejlesztésének fő irányát az elkövetkező időszakra – mondta Muzsek András, a Sága Foods Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a Ságára mindig is jellemző volt, hogy újdonságaival, innovációival, fejlesztéseivel a piac előtt jár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Master Good megvásárolta a Ságát

A Master Good megvásárolta a Ságát

A magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. megvásárolta az angol tulajdonú Sága Foods Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételár kiegyenlítése januá...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?