Kizárólag a korszerű és gazdaságos gépekre fókuszálunk

Agro Napló
A Kverneland termékek forgalmazására alakult Sárosdon 17 évvel ezelőtt az Agrospic Kft., kezdetben kizárólag csak az alkatrészkereskedelemmel foglalkozott. Az eltelt időszak alatt a Kverneland teljes palettája, a Vicon zöldtakarmány gépsora, a Dammann permetezőgépek és a Jean de Bru valamint a Schäffer és Weidemann rakodógépek, továbbá a Zetor traktorok tették teljessé a kínálatot a napjainkban két telephelyen 11 embert foglalkoztató vállalkozásban.

E széles körű bővítés alapvető szempontjai voltak – hangsúlyozza Moór Ferenc ügyvezető – a kiváló minőség és a jó ár-érték arány elérése. Ezek az ismérvek elhagyhatatlan alkotói ma a hosszú távon sikeres gépkereskedelemnek, a paletta kizárólag a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően lehet előremutató, megfelelve a mai korszerű mezőgazdaság feltételeinek.

Az Agrospic Kft. kínálata megtalálható lesz az OMÉK kiállításon a gyártói standokon, Moór Ferenc a korszerűséget és gazdaságosságot szolgáló legújabb gyártói fejlesztéseket emelte ki.

A Kverneland kínálatában megtalálható a Kverneland Turbo nagy teljesítményű kultivátor, amely tarlóhántásra, ápolásra, magágykészítésre egyaránt alkalmas 15 cm-es munkamélységig. Nagy átömlési keresztmetszet jellemzi, 6,5/8 m-es szélességben kapható. A Turbo-val nagy munkaszélességben tudunk dolgozni, kihasználva az erőgép maximális vonóerejét, csökkentve ezzel az üzemeltetési költségeinket.


Kverneland Turbo

A Kverneland iXtra LiFe fronttartály kiváló kiegészítés a vontatott, de inkább függesztett permetezőkhöz. A rendszer alkalmas talajfertőtlenítő és folyékony starter műtrágya kijuttatására vetéssel egy menetben. Az iXtra LiFe fronttartály kombinációban dolgozik a szemenkénti vetőgéppel úgy, hogy a vetéssel egy menetben juttatjuk ki a folyékony műtrágyát, ezzel is növelve a produktivitást. Az intelligens elektronikai megoldásoknak köszönhetően a fronttartály és a vetőgép is kommunikál egymással, így a kijuttatás indítása/megállítása egyszerre soronként történik. Az Isobusos rendszer kiválóan beilleszthető a már meglévő rendszerekbe is.

A Vicon új szársértős fűkaszája, az Extra 736T Vario a 2017-es SIMA kiállítás „Év munkagépe” díjat érdemelte ki. Az EXTRA 736T egy új, erőteljes szársértő fűkasza, amely kiváló talajkövetést biztosít az új és innovatív QuattroLink felfüggesztési koncepciónak köszönhetően. A BreakAway védelem segítségével a kasza megállás nélkül tér ki az akadályok elől.


Vicon Extra 736T Vario

Az AutoFeed vezérlési (AFC) rendszer szintén újdonság az RV 5000 változó kamrás bálázó szériához. Az AFC rendszer helyettesíti a normál rögzített vonórudat két hidraulikus működtetésű teleszkópos szakaszon. Ezek lehetővé teszik, hogy a bálázó a traktor helyzetéhez viszonyítva mozduljon el. Lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a rend közepén tudjon haladni, anélkül, hogy folyamatosan bal vagy jobb oldalra kellene mozgatni a bálázót, ezzel biztosítja az ideális kamrafeltöltést, optimalizálja a bála formázását és tökéletesen alakított bálákat eredményez.

Nem idei fejlesztés, de mégis kiemelendő a portfólióból a Weidemann 1160 eHoftrac elektromos törzscsuklós rakodógép. 2017-től az eHoftrac gépeket a Hoppecke cég által gyártott, kiváló minőségű AGM akkumulátorral szerelik fel, az akkumulátor 400 V-os elektromos rendszerről feltölthető. Az AGM technológia legnagyobb előnye, hogy bármikor lehetőség van köztes töltésekre.


Weidemann 1160 eHoftrac

Idén mutatkozott be a Zetor Major HS 80 kivitel, ami az előző Major széria továbbfejlesztett változata. Elektrohidraulikus irányváltót, több fokozatú sebességváltót, erősebb hidraulika rendszert kapott az új belső kabindesign mellett. A többi modell is változáson esett át, motorok tekintetében feljebb léptek a környezetvédelmi besorolást illetően.


Zetor Major HS 80

További részletekért keresse az Agrospic Kft. munkatársait!

2433 Sárosd, Seregélyesi u. 8/A | Tel./fax: +36-25/260-290 | Mobil: +36-30/927-8583 | E-mail: iroda@agrospic.hu | www.agrospic.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
TÖBB MINT EGY WEIDEMANN-KÉPVISELET

TÖBB MINT EGY WEIDEMANN-KÉPVISELET

A felső-ausztriai Burgkirchenbe invitálta a Mauch Gmbh & Co KG (továbbiakban Mauch) a magyar sajtó képviselőit, ahol modern alkatrészraktár és minden...

Kverneland ekék az Agrospic Kft.-től

Kverneland ekék az Agrospic Kft.-től

A világhírű Kverneland ekék évtizedek óta bizonyítják, hogy nem véletlenül kerültek az élvonalba. Precíz kidolgozás, nagyon magas anyagminőség, kiváló...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!