2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

25 éves a Déli-Farm Kft.

Agro Napló
A Déli-Farm Kft. 2015. április 9-én tartotta Szegeden szakmai rendezvényekkel, színvonalas előadásokkal egybekötött hagyományos tavaszi vásárát.  Az idei partnertalálkozó azért is jelentős a cég életében, mivel idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját.

Ifj. Palotás Sándor lapunknak elmondta, a tavaszi munkák indulásával minden évben szeretnék partnereiket megismertetni az új termékeikkel, szolgáltatásaikkal, az aktuális támogatásokkal valamint felhívni a figyelmet olyan jelentős kihívásokra, lehetőségekre, vagy akár veszélyekre, ami aktuálisan foglalkoztatja a szakmát. Idén a mikotoxin fertőzések jelentenek az állattartóknak fokozott kockázatot. A fuzáriumok termelte mikotoxinok a tavalyi év csapadékos nyara után valamennyi állatfaj egészségét, szaporodását károsíthatja. A kutatóknak biztonságosan használható fajtákat és technológiákat kellene rövid időn belül a gyakorlatnak átadni. A téma egyik hazai szaktekintélye, Prof. Dr. Mesterházy Ákos akadémikus foglalta össze, hol tart ez a munka jelenleg. A másik izgalmas kérdés, tudunk-e valamit tenni a már terményen lévő toxinokkal? Brányi Árpád egy speciális termékkel végzett kísérletek eredményeit ismertette, amelyekben a fertőzött gabonák, kukorica melléktermékek toxinszintjeit jelentősen sikerült csökkenteni. Ebben a témában a közeljövőben a Déli-Farm Kft.-vel közös kutatásba kezdenek.

A 2015-ben jelentősen átalakuló támogatási rendszerről Faragó Edit Szegedi Vezető Falugazdász számolt be a rendezvény résztvevőinek.

Ifj. Palotás Sándor szerint az évről évre tavasszal megrendezett vásárukon a folyamatosan bővülő beszállítói körükkel és termékportfóliójukkal ismertetik meg az érdeklődő gazdákat. Két fő tevékenységi körük az állattartáshoz kapcsolódó eszközök és technológiák forgalmazása valamint a takarmányozási és tenyésztési szaktanácsadás és az erre épülő takarmánykereskedelem.

Ma Magyarországon nem sokan mondhatják el, hogy negyed százados sikeres működés után is töretlen a vállalkozás piaci lendülete, növekedése. Az alapító idősebb Palotás Sándor volt néhány korábbi üzlettársával 1990-ben, de ma már teljes egészében családi tulajdonban van a vállalkozás, és közösen vezetik a céget. Másik fontos eseménye a rendezvénynek, hogy most mutatták be az új tejpótló borjútápszer családot, ami egy korábbi saját termék tovább fejlesztése és önálló márkanév alatt történő piaci megjelenítése. A FarmLine márkanevet a jövőben szeretnék tovább bővíteni a takarmányozásban használt egyéb saját termékekre is. Az első tagja a most bemutatott tejpótló borjútápszer család, amely három változatban, Intenzo, Extra és Ice néven kerülnek forgalomba. Az Extra és az Ice teljesen új fejlesztésű termékek. Az Extrával a magasabb minőségű borjúnevelést tudják támogatni, az Ice-szal egy speciális igénykört lehet kielégíteni. Mindhárom termék magyar fejlesztésű és Magyarországon készül.

Sok sikert kívánunk a Déli-Farmnak a következő 25 évhez!

 

 

- an -

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ősszel a Dunán

Ősszel a Dunán

A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel az Alpha-Vet 2019-ben is megrendezte a Dunán az őszi hajós partnertalálkozót az állattenyésztésben és a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!