A World Nutrition Forum hírei

Agro Napló
(Takarmányozási Világkonferencia)  


 

A látomás mögötti inspiráció

Innovatív takarmányozás, azaz hogyan lehet maximális teljesítményt elérni az elkövetkező 25 évben? Első hallásra lehetetlen vállalkozásnak tûnik, de a III. Takarmányozási Világonferencia nyitó előadásában arról volt szó, hogyan érjük el a látszólag lehetetlent. Erich Erber az elmúlt 25 év tapasztalatairól, a Biomin történelméről beszélt.



„Hosszú utat tettünk meg, de még mindig van mit tennünk” – mondta Erber. A Biomin fejlődése során mára elérte, hogy 600 alkalmazottja van 43 országban világszerte.

A Biomin jövőbeni sikere jól megalapozott, de a jövő mindig kihívásokkal teli. Ilyen kihívások például a takarmány ára, a világ lakosságának száma, és a kettő együttes következményei. „Ám az emberek mindig innovatívak voltak, és találtak megoldást. Technológiánkkal elég élelmet és takarmányt leszünk képesek gyártani.”– mondta Erber.



A konferencia 2008-as B.R.A.I.N. díja



A Biomin Kutatás-Fejlesztési Hálózata (B.R.A.I.N.) egy olyan program, mely fiatal, magasan képzett tudósokat támogat és bátorít. A program célja, hogy elősegítse a világrengető felfedezéseket a takarmányozás és az állategészségügy területén.



Dr. Kostas Montzouris, az Athéni Egyetem (Görögország) takarmányozási biotechnológusa lett az idei év B.R.A.I.N. díjának nyertese. 5000 Eurós havi díjazást kap, illetve a 2008-as Takarmányozási Világonferencián bemutathatta elképzeléseit.



Az állatállomány egészségügyi helyzetének javítása



A tudományos program a jelen és jövőbeni állatállomány egészségügyi helyzetének javításának fontosságára hívta fel a figyelmet. Franz Waxenecker, a Biomin Üzletág-igazgatója kifejtette, hogy a különböző védelmi vonalak kialakítása fő szerepet játszik az optimális egészségi szint elérésében. Richard Ducatelle, a Genti Egyetem (Belgium) professzora rávilágított a megfelelő élelmezés és a jó egészségi állapot közti szoros összefüggésre is.



Nemzeti osztrák vacsorával fejeződött be a konferencia első napja



Az első nap érdekes előadásainak után a résztvevők a Zillertal Alpen tejüzembe érkeztek meg, mely 2000 júniusa óta nyújt lehetőséget arra, hogy a vendégek első kézből ismerjék meg a sajt- és tejtermék készítés rejtelmeit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?