A fiatalítás és a generációváltás is szerepel az OMÉK szakmai programjában

Agro Napló
A fiatalítás és a generációváltás is szerepel a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) szakmai programjai között – tudatta az Agrármarketing Centrum (AMC) az Agro Naplóval.

A közlés szerint a kiállítás négy napja alatt számos konferenciának és szakmai előadásnak biztosít helyszínt az OMÉK. A szeptember 26-29. között a Hungexpo területén zajló eseményen a konferenciák mellett beszélgetések és előadások keretében hallhatnak az érdeklődők fontos információkat az élelmiszeriparról, az agrárdigitalizációról, a tudatos fogyasztásról illetve akár a kézműves sörfőzés kulisszatitkairól is.

A 79. OMÉK ideje alatt rendezi meg az Agrármarketing Centrum (AMC) saját szervezésű konferenciáját „Az Agrárium Téged vár! Kezedben a jövőnk!” címmel, amely kifejezetten a fiatal korosztály megszólítását célozza.

Szakmai rendezvények sokaságára kerül majd sor a rendezvény négy napja alatt. A nyilvános konferenciaprogramok közül érdemes kiemelni az Agrármarketing Centrum saját szervezésű tanácskozását, amely a Corvinus Agribusiness diákszervezet szakmai támogatásával valósul meg szeptember 27-én, pénteken. Témája pedig a fiatalítás és generációváltás lesz az agráriumban. „Az Agrárium Téged vár! Kezedben a jövőnk!” – Agrárkarrier konferencia célcsoportja elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalok és az agrárium iránt érdeklődő egyetemi hallgatók lesznek.

A mezőgazdaságban rejlő karrierlehetőségekről kerekasztal beszélgetés keretében hallhatnak részletes tájékoztatót a résztvevők. A konferencia délutáni részében napjaink ígéretes agrárstartupjai mutatkoznak be, továbbá az érdeklődők megismerhetik az Agrovirtus digitális agrártechnológiai versenyt, az AGRYA egyes programjait és a Talentis gyakornoki programot is. A szervezők célja, hogy a fiatalok számára vonzó karrierlehetőségként mutassák be az ágazatot, láthatóvá tegyék, hogy az agrárszakmák presztízse folyamatosan emelkedik.

A pénteki nap további részében a „Hello Modern Agrárium - Agrárinnovációs Ötletverseny” döntőjére kerül sor, ahol három régió legjobbjai mérik össze agrárprojektjüket és azt, hogyan tudnak a diákok csapatban dolgozni, ki tud a legjobban prezentálni és a szakmai zsűri, illetve a befektetési tanácsadók melyik csapat ötletét tartják megvalósíthatónak. Ennek a projektnek az a legfőbb üzenete, hogy az agrárium jövője a high-tech megoldásokra, az innovációra és a kreativitásra épül. A végzős középiskolások, fiatal pályaválasztók megismerhetik a mezőgazdaság high-tech arcát és általa közelebb kerülhetnek a mai agrárvalósághoz.

A hazai agráriumnak egyik legjelentősebb kihívása az öntözésfejlesztés, ami sok tisztázandó kérdést vet fel. Az Agrárminisztérium (AM) Agrármodernizációs Főosztályának szervezésében megrendezendő „Megengedhetem magamnak, hogy nem öntözök?” című konferencia keretében tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők az öntözésfejlesztést érintő aktualitásokról, a fejlesztési, támogatási és a hatékonyságnövelő lehetőségekről.

A szakmai programok közül kiemelendő még a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége által szervezett Sertéságazati konferencia, ahol az ágazatot érintő aktuális folyamatok és kihívások kerülnek terítékre. Állattartás- és tenyésztés témakörben az érdeklődők ellátogathatnak a Nemzeti Húsgalamb Program rendezvényére és a nyúlágazati konferenciára is a szombaton.

A szakmai nap és a szakmai programok együttműködő partnerei az Agrárminisztérium Főosztályai, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) - Agrárgazdasági Kutató Intézete (AKI), valamint az agráriumhoz szorosan köthető vállalatok, szakmai szervezetek.

További szakmai programokért, konferenciák témáiért az érdeklődők látogassanak el az omek.amc.hu/konferenciak weboldalra, ahol valamennyi rendezvény rövid ismertetőjét és részletes programtervét is megtalálják, illetve regisztrálhatnak az eseményekre – olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?