Új ügyvezető igazgató a Nádudvari élén

agrarszektor.hu
2021 év elejétől Nagy Ádám tölti be a Nagisz cégcsoporthoz tartozó, hagyományos magyar élelmiszereket gyártó Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját. A gazdasági végzettségű szakember az elmúlt 10 évben is vezető pozíciót töltött be az agrár ágazatban.

A több évtizedes múltra visszatekintő Nádudvari 350 főt foglalkoztató termelő és feldolgozó központja a Hortobágy szívében van, évente 11 ezer tonna tejterméket, 3000 tonna húskészítményt és 3000 tonna mirelit terméket állít elő - írja közleményében a Nádudari. A cég hagyományos élelmiszereket készít, legismertebb termékei a túró és az E-mentes tejtermékek, a húskészítmények közül a májas és a debreceni, illetve a mirelit termék kategóriában a panírozott zöldségek, húsok és sajtok. A társaság zászlóshajó terméke a körözött, mely kategória az elmúlt években 600 millióról közel 1 milliárdossá nőtt, s ahol 50%-os részesedésével a Nádudvari abszolút piacvezető. A vállalkozás árbevétele az elmúlt években megduplázódott, 6 milliárdról 12 milliárd forintra nőtt.

Nyomás alatt az élelmiszer-feldolgozók: drámai helyzetre fejlesztés a válasz

Nemcsak hazánkban, globálisan is drámai a helyzet a termény- és takarmány árak 25-30%-os emelkedésével, melynek hatására a sertéshús ára 2021-ben közel 40%-kal drágult. A kialakult piaci környezetben az élelmiszer-feldolgozók prés alá kényszerülnek, hiszen a növekő termény- és takarmány árak a gazdákat is komoly nehézségek elé állítják, ugyanakkor a fogyasztói árakban egyelőre nehezen vagy egyáltalán nem kompenzálhatók a megnövekedett költségek"  

 - mondta Nagy Ádám, ügyvezető igazgató. 

A legfontosabb célom a Nádudvari hazai piacon eddig kivívott pozíciójának további erősítése, valamint a belföldi forgalom folyamatos növelése mellett az export piacokra lépés. Jelen gazdasági helyzetben beszállítóinkat, az állattartókat, tejtermelőket úgy támogatjuk, hogy számukra tisztességes felvásárlási árakat biztosítunk, és saját működésünk hatékonyság-növelésével realizáljuk vállalkozásunk fenntartható növekedését. Elkötelezettek vagyunk, hogy továbbra is magas minőségű termékeket gyártsunk, s kielégítsük fogyasztóink változó igényeit innovatív és egészséges termékek fejlesztésével

- tette hozzá Nagy Ádám.

Címlapkép: Nagy Ádám (Forrás: Nádudvari Élelmiszer Kft.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?