Az állatnak és a gazdának sem jó? Erős javaslatok borzolják a termelők idegeit
Megalapozatlannak tartják az állattartók a felmerülő állatjóléti javaslatokat és még az sem biztos, hogy a fogyasztót érdekli a kérdés.
Megalapozatlannak tartják az állattartók a felmerülő állatjóléti javaslatokat és még az sem biztos, hogy a fogyasztót érdekli a kérdés.
A kormány új programot indít a tenyészkocatartók számára 4 milliárd forintos keretösszeggel.
Vízió és misszió nélkül nincs jövő: stratégiai válaszok a magyar agráriumban
Szörnyű állatkínzás történt Nógrádban, tucatnyi fajtiszta macskát mentenek az állatvédők.
A modern kor kedvencei között egyre több olyan fajjal találkozhatunk, amelyeket a világ más tájain elsősorban gazdasági haszonállatként tartanak.
Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gazdaságban igazolta a vírus jelenlétét a Nébih.
Az Európai Bizottság folytatja a jogszabályok felülvizsgálatát, megnyílt az állatjóléti rendelet véleményezési felülete.
Az elmúlt 15 évben csaknem háromszorosára emelkedett az állattenyésztés Magyarországon.
Ezek az állatok egyértelmű szövetségesei lehetnek a gazdáknak – csak hagyni kell, hogy tegyék a dolgukat.
Rengeteg nehézség sújtotta a magyar sertéságazatot, a szakemberek szerint ugyanakkor még így is van remény.
A veszettség heveny, idegrendszeri tünetekkel járó, vírusos eredetű betegség, amely az agy- és a gerincvelő gyulladását okozza.
Az aszály és a csapadékhiány az állattartás minden szegmensét érinti, aminek hatására a legeltetési időszak drasztikusan lerövidült.
Több oldalról érkezik segítség a ragadós száj- és körömfájás sújtotta állattartóknak.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.