MENÜ

Felvásárlással lép be a mechanikus gyomirtás eszközeinek növekvő piacára a Kverneland Group

2023.02.02.

A Kverneland Group és a Kubota Corporation a Phenix Agrosystem néven ismert francia gyártó, a BC Technique felvásárlásával belép a mechanikus gyomirtás eszközeinek növekvő piacára.

 

2023. január 31-én a Kverneland Group megállapodást írt alá a franciaországi BC Technique S.A.S. vállalat részvényeinek 100%-os megvásárlásáról, amely a sorközművelő kultivátorok, rotációs kapák, irányító interfészek egyik vezető gyártója és termékeit a Phenix Agrosystem márkanév alatt forgalmazza. Ezek a termékek és megoldások jól illeszkednek a fenntartható gazdálkodás jövőjéhez, és lehetővé teszik az ügyfelek számára a hatékony, pontos és következetes talajművelést és gyomirtást.

Yasukazu Kamada, a Kverneland Group elnök-vezérigazgatója örömmel erősítette meg, hogy a Phenix Agrosystem termékei tovább erősítik a Kverneland Group és a Kubota stratégiai elkötelezettségét a fenntartható szántóföldi gazdálkodási módszerek biztosítása iránt, és ezzel a fontos termékportfólióval bővül a kínálat: „A két vállalat termékeinek és megoldásainak egyesítésében szinergiák rejlenek, és ezáltal értékes előnyökkel járnak a forgalmazó partnerek és a gazdálkodók számára is."

Továbbá Kamada elmondta, hogy a Phenix Agrosystem forgalmazó partnerei és ügyfelei fontos értéket jelentenek, és megerősítette a Phenix márka és a forgalmazás folytatását. Ezzel párhuzamosan a termékeket a Kverneland és a Kubota márkanév és forgalmazói hálózat alatt is bevezetik.

A Phenix Agrosystem jelenlegi tulajdonosa, Mathias Bounon és csapata a BC Technique vállalatnál folytatja a munkát, hogy támogassa az átmenetet.

A Kubota és a Kverneland Group ugyanazt a jövőképet és fejlesztési stratégiát osztja, mint a Phenix Agrosystem. Nagyszerű lehetőségeket és szinergiákat látunk abban, hogy ennek a csoportnak a részévé válunk. Ez megerősíti a Phenix termékek jelenlétét az egész világon, támogatja a környezetbarát gazdálkodási gyakorlatokat, fenntarthatóbbá és egészségesebbé teszi a gazdálkodást” – mondta Bounon.