A Master Good megvásárolta a Ságát

Agro Napló
A magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. megvásárolta az angol tulajdonú Sága Foods Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételár kiegyenlítése január 13-án megtörtént – közölte az üzlet létrejöttét a Master Good. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta.

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki – emlékeztet a tranzakciót bejelentő tájékoztatás, amelyet a cégcsoport az MTI-hez juttatott el az adásvételt követően. A cégcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat.

A sárvári székhelyű Sága Foods Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260 -  tájékoztatott a Master Good.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely alapján bővíteni szeretné a termékkínálatát - idézi a közlemény Bárány Lászlót, a Master Good tulajdonosát.

Hozzátéve: a jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret – olvasható a tájékoztatósban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!