MENÜ

Tönkreteheti a magyar tejágazatot a Penny Market

Tisztességtelen lépés

Agro Napló 2019.03.25.

Tönkreteheti a magyar tejágazatot a Penny Market tisztességtelen lépése – állítja a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) legfrissebb állásfoglalásában, amelyet elküldtek az Agro Naplónak.

 

A Magosz megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Penny Market Kft. nem hajlandó érdemi egyeztetésre a szakmai szervezetekkel. A Penny Market Kft. ugyanis többszörös előzetes egyeztetés ellenére is drasztikusan alacsony, 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet március 21-én. 

A 14 forintos, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják – tartalmazza a tájékoztatás. Ám ez a lépés beláthatatlan következményekkel járhat a magyar tejágazat számára. Hamis és rosszhiszemű ugyanis a cég kommunikációja, miszerint a magyar tejágazat képtelen lenne elegendő mennyiséget szállítani a Penny Market számára.

A Magosz – a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával szoros együttműködésben - a leghatározottabban felszólítja a Penny Market Kft-t a tisztességtelen akció azonnali visszavonására.

A Magosz teljes tagsága támogatja a március 26-ra tervezett, indító tüntetést a Penny Market tisztességtelen lépése ellen, és minden rendelkezésre álló eszközt igénybe vesz, hogy kikényszerítse az elfogadhatatlan döntés visszavonását – tartalmazza a Magosz állásfoglalása.

A Magosz által szervezett demonstráció videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető