2024. április 26. péntek Ervin

Párizsi szakkiállításon tárgyalt az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár

Agro Napló
Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára vett részt a párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár (SIA – Salon International de l'Agriculture) hivatalos megnyitóján – közölte az agrártárca. A helyettes államtitkár Stéphane Le Foll francia mezőgazdasági miniszter meghívására látogatott el a rendezvényre.

A megnyitót megelőző kötetlen találkozón Stéphane Le Foll kiemelte, az idei 54. SIA célja, hogy az Európát, ezen belül Franciaországot is sújtó jelentős piaci, időjárási, állategészségügyi válságokat követően erősítse a szakma egységét, együttműködését, a fogyasztóknak pedig lehetőséget teremtsen a mezőgazdasági ágazat megismerésére.

A SIA a vidéki gazdálkodás kirakata, amely a jövőbe tekint és együttműködést hirdet az termelői ágazatok és az élelmiszerlánc szereplői, valamint a végső fogyasztók, az állampolgárok között - tette hozzá a francia miniszter.

Látogatása alatt Román István francia kollégáival megbeszélést folytatott az agrárszakképzés, az agrár felsőoktatás és kutatás-fejlesztés legjobb gyakorlatairól, valamint az élelmiszerpazarlás elleni példaértékű francia fellépésről.

A mintegy 700.000 látogatót vonzó SIA szakkiállítás minden év február végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az idei évben több, mint 1000 kiállító várja az érdeklődőket a francia mezőgazdaságot, élelmiszer-termékeket, agrár- fejlesztéseket, valamint gasztronómiát bemutató eseményen. A vásár kiemelt témája ezúttal az agrár kutatás-fejlesztés, illetve innováció. A rendezvény ideje alatt az agrárszakma fiatal tehetségei két versenyen is összemérhetik tudásukat. A vetélkedőkön a gyomaendrődi Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium magyar tanulója is részt vesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő az idei Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást – közölte honlapján...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!