Ismét megrendezik a Kelet-magyarországi Agrárfórumot és a traktorhúzó versenyt Hajdúböszörményben!

Agro Napló
A pandémia miatti kihagyás után augusztus 12–14. között ismét megrendezik a Kelet-magyarországi Agrárfórumot, a Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Versenyt és a Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokságot.
Fotó: Facebook/Hajdúböszörmény Város Galéria

Fórizs László alpolgármester a hajdúböszörményi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a traktorhúzó verseny a nyári hajdúböszörményi programok egyik legjelentősebbike lesz, amelyet a Széchenyi Mezőgazdasági Szakiskola területén bonyolítanak le.

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke hozzátette, hogy a nemzetközi versenyre tizenketten érkeznek Dániából, Hollandiából, Németországból és Olaszországból. A súlypad Olaszországból érkezik. Az a versenyző nyer, aki a 100 méteres távon a legmesszebb húzza el a 25 tonnás súlyt.

A helyi agrártermékeket és mezőgazdasági gépeket bemutató Hajdúsági Expót idén nem rendezik meg, de megtartják a Kelet-magyarországi Agrárfórumot, amelyen az agrárium helyzetéről lesz szó 4 szekcióban: állattenyésztés, növénytermesztés, élelmiszerfeldolgozás és agrártámogatások – értesült a közleményből az Agro Napló.

Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hajdú-bihari elnöke, a NAK országos alelnöke megjegyezte: az aszály kevés okot ad az ünneplésre, de reményét fejezte ki, hogy az agrárfórum témái termékeny tanácskozást eredményeznek majd.

A videó betekintést nyújt egy korábbi traktorhúzó verseny hangulatába:

Videó: Youtube/Silye Antal

(Forrás: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Fejlődhet a hazai külkereskedelem

Fejlődhet a hazai külkereskedelem

A külpiacra lépés iránt érdeklődő agrárvállalkozások felkutatása és felkészítése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Exportfejleszté...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!