2024. április 19. péntek Emma

Bioszigettel és biopiaccal is vár a 78. OMÉK

Agro Napló
A magyar föld legjavát a korábbi éveknél egységesebb és hangsúlyosabb megjelenéssel mutatják be a biogazdák, biotermelők és szakmai szervezetek a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). A HUNGEXPO G pavilonjában 2017. szeptember 20-24. között bioszigettel és biopiaccal több száz négyzetméteren várják a látogatókat.

A pavilonban a hagyományos, kistermelői élelmiszerek előállítói is megjelennek, hiszen a gazdálkodók kistájak szerint vonulnak majd fel, az adott tájegység – például az Őrség, a Nyírség, vagy a Szigetköz - jellemző termékeivel. Szabad kiállítói helyek még vannak, a jelentkezési lapok a vásár honlapján, a www.omek2017.hu/kiallitoknak oldalon érhetőek el.

Számos tekintetben megújul a 78. OMÉK, amely a szakmai szereplők és a nagyközönség számára is programokban gazdag napokat kínál. A vásárt szervező Agrármarketing Centrum a korábbiaknál hangsúlyosabb megjelenéssel készül az egészségtudatos élelmiszereket előállítók és fogyasztók számára. A HUNGEXPO G pavilonjának több száz négyzetméteres területén alakítják ki a biopiaccal körülölelt bioszigetet, ahol a biogazdálkodásban érintett hatóságok, tanúsító szervezetek, intézetek is bemutatkoznak. A biopiacon a kóstolás után meg is lehet vásárolni az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó különleges élelmiszer termékeket.

A G pavilon azonban más újdonságokat is tartogat: a biotermelők mellett kistermelők, őstermelők és családi gazdálkodók árulják majd portékáikat, mégpedig kistájak szerint. A látogatók ennek köszönhetően tematikus rendben ismerkedhetnek meg például az Őrség vagy a Nyírség jellemző ízeivel, hagyományos ételeivel, hogy eldönthessék, melyik tájegység ízvilága áll a szívükhöz legközelebb. De a G pavilonban kap majd helyet a védjegyes termékek közösségi standja is, ahol a földrajzi eredetvédett élelmiszereket és italokat előállító vállalkozások jelenhetnek meg.

A kiállítók toborzása javában zajlik, a G pavilon 2900 négyzetméteres területének több mint egyharmada már gazdára lelt. A jelentkezési lapok a vásár honlapjáról, a www.omek2017.hu/kiallitoknak oldalról is letölthetők, ahol az érdeklődők további hasznos információt is találnak a rendezvényről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő az idei Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást – közölte honlapján...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!