Új őrület hódít a magyarok körében: egyre többen vesznek ilyen élelmiszert
Meghozza gyümölcsét az ökoágazat? Friss kiskereskedelmi elemzés készült az ökoszektorról.
Meghozza gyümölcsét az ökoágazat? Friss kiskereskedelmi elemzés készült az ökoszektorról.
A biogazdálkodás nem csupán trend, hanem válasz a klímaváltozás és a környezeti válság kihívásaira.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és az uniós termelők körében is a biogazdálkodás.
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.
A bűnözői csoport hamis bio-jelöléssel árult hagyományos zöldségeket és gyümölcsöket.
A csak lassan piacra kerülő tételek miatt szökött magasra a póréhagyma ára a holland nagybani piacokon.
Az ökoélelmiszerek fogyasztása világszerte, így hazánkban is folyamatosan növekszik.
Az előnye mellett hátránya is lehet, ha nem használunk növényvédőszereket a földeken.
Németország 2030-ra 30%-ra növelné a biozöldségek és -gyümölcsök arányát, pedig még a korábbi célt sem sikerült elérniük.
Úgy tűnik, hogy egyre jobban odafigyelnek a magyarok arra, hogy egészségesebb, fenntarthatóbb termékeket vegyenek le a polcokról.
Világviszonylatban és az EU-ban is tovább nőtt a biotermékek piaca 2021-ben egy friss kiadvány szerint.
Mintegy 50 százalékkal több bioalma van a svájci tárolókban, mint tavaly ilyenkor.
Egy pehelykönnyű, mégis szupererős találmányt, egy úgynevezett élő koporsót mutattak be Bécsben.
A helyi ellátási rendszerek fejlesztésével és a pazarlás csökkentésével fenntarthatóbbá tehető élelmiszer-ellátásunk.
Magyar biotermékek mutatkoztak be a nemzetközi piacon.
Egyre csak nő a biogazdaságok száma Lengyelországban.
Részben a magyar termelők pótolhatják a hiányt a biotermékek piacán Európában.
Egyre népszerűbb Magyarországon az ökológiai gazdálkodás.
Ősgabona lisztekkel rukkolt elő az ÖMKi.
Kapkodnak a magyar szuperélelmiszerekért külföldön.
A magyar mezőgazdaságban is voltak emlékezetes bukott projektek, melyek sokak számára nagy veszteséggel zárultak.
Mi a helyzet az Európai Unióban a növényvédőszer-maradványokkal az élelmiszerekben?
A májusban lefutott szezonális előrejelzések alapján egyelőre azt mondhatjuk, hogy bizony meleg nyarunk lesz.
Átfogó terv készült a kultúrnövények biológiai sokféleségének növeléséről az európai városokban.
Vannak hidegtűrő fajok, melyek korán kiültethetők, és akadnak olyanok, amelyek könnyen megfáznak.