A halal élelmiszerpiaci lehetőségeiről tart fórumot az agrárkamara

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Halal élelmiszerek nemzetközi piaca” címmel online fórumot tart, ezzel is segítve az ezen piacra belépni kívánó magyar élelmiszer-előállítókat és -feldolgozókat – közölte a köztestület lapunkkal.

A halal – azaz a muzulmánoknál megengedett – termékek iránti igény növekedése kiváló üzleti lehetőségeket kínál a magyar élelmiszeripar számára is. Az iszlám előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet.

A világ népességének több mint egyötöde muszlim, a vallás pedig szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén. Azon élelmiszer-előállítóknak, -feldolgozóknak, -kereskedőknek, akik ebbe az irányba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni a követelményeket, ami által e jelentős méretű célcsoport számára is előállíthatnak, árusíthatnak élelmiszert.

Ezért a NAK október 13-án 14 órától egy online fórumot tart, amelyen betekintést kínál a résztvevők számára a halal piacon támasztott követelményekbe, az idevonatkozó előírások világába, támpontokat adva a termékfejlesztéshez, a piacra bejutáshoz, érvényesüléshez.       A program során bemutatják azt az agrárkamarai kiadványt, ami részletes ismereteket ad az érdeklődők számára, a kiadvány címe: „A halal-előírások”.

A fórumra meghívott előadók ismertetik a halal élelmiszerek globális piaci kilátásait, a halal tanúsítás folyamatát és a halal tanúsítvány adta lehetőségeket. Mindemellett a rendezvényen négy, halal-tanúsítvánnyal rendelkező piaci szereplő panelbeszélgetés keretében osztja meg tapasztalatait a résztvevőkkel.

Az online programon valamennyi kamarai tag ingyenesen vehet részt, előzetes regisztrációt követően. Bővebb információt az érdeklődők a NAK honlapján találnak – tartalmazza az ismertetés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Élelmiszeripari helyzetkép járvánnyal

Élelmiszeripari helyzetkép járvánnyal

A lakosság élelmiszer-ellátása folyamatos és a jövőben is az lesz – szögezi le a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK); a köztestület szakértői ezt a me...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!