Veszélyes lehet a kánikula az élelmiszerekre: így kerülhető el a baj
Kánikula idején még a szokásosnál is fontosabb odafigyelni az élelmiszerbiztonságra.
Kánikula idején még a szokásosnál is fontosabb odafigyelni az élelmiszerbiztonságra.
Az egyre emelkedő átlaghőmérséklet 2035-ig évente akár 3,2 százalékponttal is megnövelheti az élelmiszer-inflációt - írja elemzésében Szabó István az OTP Bank szakembere.
A szakértők szerint az élelmiszerek további drágulását okozhatja a klímaváltozás.
Közel 500 friss termékre már nem lesz rányomtatva a lejárati dátum, melynek célja a pazarlás csökkentése.
A hagyományos húsipar fenntarthatóságát kell támogatni a mesterséges húsokkal szemben.
A világ élelmiszer-termelése és -eloszlása számos sokkot élt át az elmúlt években.
A Visegrádi Csoport országainak agrárkamarái szerint az EU agrárpolitikájának radikálisan meg kell változnia.
A leggyakrabban használt fertőtlenítő szereknek ellenálló paraziták lehetnek a zöldségeken.
Komoly változások jöhetnek a jövőben a füstaromákat tartalmazó élelmiszerek esetében.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe
Áprilisban az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,4, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 1,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói.
Izrael az élelmiszer-biztonságának megerősítése érdekében állapodott meg Romániával.
Több gyenge pontja is van a magyar mezőgazdaságnak, amiből nehezen ugyan, de ki lehet lábalni.
Magyarországon annyira alacsony a vásárlóerő, hogy a boltok legfeljebb néhány százalékos áremelést tudnak csak érvényesíteni majd.
Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés.
A digitalizáció hozzájárul a magyar élelmiszeripar versenyképességének növekedéséhez.
A tavalyinál több hibát talált az idei tavaszi szezonális élelmiszerbiztonsági-ellenőrzés során a Nébih.
Bevezetésre kerül a digitális tápértékjelölési rendszer a magyar borászati termékek esetében.
Az élelmiszerpazarlás általában akkor fordul elő, amikor az emberek túl sokat vesznek, és nem használják fel az összes ételt.
Az indiai lótusz gyönyörű növény, de a szakértők szerint károkat okozhat a hazai élővilágban.
Közel egy tonnányi őshonos halat őriznek a halőrök a Tisza árterében, amelyet idővel vissza fognak engedni a folyó vizébe.
Elárulta a szakértő, hogyan lehet fenntarthatóvá tenni a fejlődést az állattartásban is.
A csökkenő kínálat miatt júliusban folyamatosan drágult a káposzta Lengyelországban.
Nagy segítséget kaptak a magyar gazdák a kertészeti termelés korszerűsítését célzó pályázathoz.