2024. április 25. csütörtök Márk

Felvásárlással lép be a mechanikus gyomirtás eszközeinek növekvő piacára a Kverneland Group (x)

Agro Napló
A Kverneland Group és a Kubota Corporation a Phenix Agrosystem néven ismert francia gyártó, a BC Technique felvásárlásával belép a mechanikus gyomirtás eszközeinek növekvő piacára.

2023. január 31-én a Kverneland Group megállapodást írt alá a franciaországi BC Technique S.A.S. vállalat részvényeinek 100%-os megvásárlásáról, amely a sorközművelő kultivátorok, rotációs kapák, irányító interfészek egyik vezető gyártója és termékeit a Phenix Agrosystem márkanév alatt forgalmazza. Ezek a termékek és megoldások jól illeszkednek a fenntartható gazdálkodás jövőjéhez, és lehetővé teszik az ügyfelek számára a hatékony, pontos és következetes talajművelést és gyomirtást.

Yasukazu Kamada, a Kverneland Group elnök-vezérigazgatója örömmel erősítette meg, hogy a Phenix Agrosystem termékei tovább erősítik a Kverneland Group és a Kubota stratégiai elkötelezettségét a fenntartható szántóföldi gazdálkodási módszerek biztosítása iránt, és ezzel a fontos termékportfólióval bővül a kínálat: „A két vállalat termékeinek és megoldásainak egyesítésében szinergiák rejlenek, és ezáltal értékes előnyökkel járnak a forgalmazó partnerek és a gazdálkodók számára is."

Továbbá Kamada elmondta, hogy a Phenix Agrosystem forgalmazó partnerei és ügyfelei fontos értéket jelentenek, és megerősítette a Phenix márka és a forgalmazás folytatását. Ezzel párhuzamosan a termékeket a Kverneland és a Kubota márkanév és forgalmazói hálózat alatt is bevezetik.

A Phenix Agrosystem jelenlegi tulajdonosa, Mathias Bounon és csapata a BC Technique vállalatnál folytatja a munkát, hogy támogassa az átmenetet.

„A Kubota és a Kverneland Group ugyanazt a jövőképet és fejlesztési stratégiát osztja, mint a Phenix Agrosystem. Nagyszerű lehetőségeket és szinergiákat látunk abban, hogy ennek a csoportnak a részévé válunk. Ez megerősíti a Phenix termékek jelenlétét az egész világon, támogatja a környezetbarát gazdálkodási gyakorlatokat, fenntarthatóbbá és egészségesebbé teszi a gazdálkodást” – mondta Bounon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Master Good megvásárolta a Ságát

A Master Good megvásárolta a Ságát

A magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. megvásárolta az angol tulajdonú Sága Foods Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételár kiegyenlítése januá...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!