Mycofix 5.E - Tökéletes védelem a mikotoxinok ellen

Agro Napló
A BIOMIN a takarmányokban előforduló mikotoxinok elleni küzdelemben már eddig is úttörőnek számított, mivel hatékonyan tudta kezelni mind a köthető (aflatoxin, ergot alkaloidok), mind a kevésbé köthető mikotoxinokat (trichotecének, zearalenon, ochratoxin) és kedvezőtlen hatásaikat. Azonban most új távlatokat nyitott az új Mycofix® Plus 5.E termék bevezetése.

Az új termékbe többek között három, az EU által egyedüliként engedélyezett mikotoxin ellenes stratégiát soroltattunk fel.

A BIOMIN 2013-ban megkapta az Európai Bizottság engedélyét az aflatoxin-kötő bentonit (dioktahedrális-montmorillonit) származékára, amely eddig egyedüliként hivatalosan is bizonyítottan, 90% felett képes megkötni az aflatoxint (EU No 1060/2013). Az új generációs termékünk kötőanyagát ez a regisztrált termék adja.

Másrészt a BIOMIN 2013-ban ugyancsak elnyerte az EU engedélyét egy másik összetevőjére: A tehenek bendőfolyadékából izolált baktériumtörzs, a Biomin® BBSH 797 hatástalanítja a DON-t és más trichotecéneket, a toxicitásukért felelős 12,13-epoxid gyűrű de-epoxidációjával. Számos tanulmány igazolja ennek a baktériumnak a biztonságosságát és hatékonyságát, ezért az Európai Bizottság regisztrálta a BBSH 797 összetevőt, mint DON-bio-transzformáló anyag (EU No 1016/2013). A Mycofix® Plus 5.E-ben lévő Biomin® BBSH 797 a sertések emésztőrendszerében szaporodik és folyamatosan termeli az enzimet, ezáltal többszörös trichotecén bontó hatást eredményez.

2014-ben pedig a FUMzyme® lett az első olyan tisztított enzim, amelyet az EU bizonyítottan mikotoxin ellenes hatású anyagként engedélyezett, a fumonizinek hatástalanítására (EU No 1115/2014).

A Mycofix® Plus 5.E is tartalmazza természetesen a zearalenont bontó észterázunkat, amely a zearalenon lakton gyűrűjét bontja fel, így az már nem képes kapcsolódni az ösztrogén receptorokhoz és ezáltal nem tudja kiváltani a szaporodásbiológiai problémákat.

A toxinok hatásainak kivédésére pedig a termék tartalmazza az újonnan kifejlesztett, természetes anyagok keverékét tartalmazó Biomin® Bioprotection Mix-et, amely bizonyítottan segíti az immunsejtek szaporodását, támogatja a májvédelmet és a bél védekező mechanizmusát a bélhámsejtek közötti összeköttetések védelmével.

Az új Mycofix® Plus 5.E a köthető mikotoxinok megkötésével, a trichotecének, a zearalenon és a fumonizinek enzimatikus bontásával, valamint a toxinok hatásainak kivédésével a tökéletes megoldást jelenti a mikotoxin kockázat kezelésben!


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zearalenone

Zearalenone

A tehenészetekben mikotoxin-szennyeződés esetén általában csak a termeléskiesés és az egészségromlás miatti közvetlen veszteségekkel számolunk. A Zear...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?