2024. április 28. vasárnap Valéria

Ahol a pázsittól csak világklasszis minőséget fogadnak el, ott a gyeptelepítést a Lovogreen műtrágyára bízzák!

Agro Napló
Ha valaki, akkor egy profi válogatott futballista biztosan a maximumot várja el a gyeptől. Nincs ez másként Vincze Ottóval sem, akinél ugyan az aktív sportolói évek már véget értek, de világbajnoki ezüstérmes, ötszörös BL-győztes kézilabdázó feleségével, Görbicz Anitával máig a legjobbra törekednek akkor is, ha a kertről van szó.

A győriek kedvenc sportoló házaspárja ugyanis egyre szívesebben tölt szabadidőt kertjükben. A pázsit azonban rendszeresen kerékkötőnek bizonyult, valami mindig hiányzott az egységes, szép zöldfelülethez. Azonban a profik nem félnek szakembert hívni, ha kell, ők pedig a Lovogreen gyeptrágyát javasolták a pázsit rendbetételéhez. Összetétele ugyanis ideális a fűnek, technológiája modern megoldást képvisel, mégis egyszerűbb az alkalmazása, mint számos versenytársnak.

A gyerekek a gyümölcsök, míg Görbicz Anita inkább a zöldségtermesztés miatt szereti vidéki házuk kertjét, ahol egyre több időt tölt az egész család. A világ legjobbjának megválasztott kézilabdázó bevallása szerint a kerti munkákkal mindig végletes kapcsolata volt, hiszen már nagymamája is azért adta át neki kertészeti tudását, hogy az akkor még kislánytól biztonságban tudja virágait.

„Gyakorlatilag miután kikapáltam nagymamám minden virágát, a biztonság kedvéért kezdett el tanítgatni a kertészetről, hogy ez a jövőben ne ismétlődjön meg. Azóta is fontos mindez számomra, de a munka mellett nincs annyi időm ilyen célra, mint szeretném. Egy kis eperrel, szederrel foglalkozunk a gyerekek kedvéért, illetve paprikával, erről mindig eszembe jutnak a nagymamával közös évek is – meséli a sportoló, aki ma a Győri Audi ETO KC elnöke.

A kertészeti szakemberek a Lovogreen gyeptrágyát ajánlják

Görbicz Anitáék otthonában az udvar befüvesítése okozott megoldandó feladatot mostanában, ez először ugyanis első nekifutásra kiégett, majd egy újratelepítés után is foltosodással, gyomosodással küzdöttek. Férjével, Vincze Ottóval, aki a tehetséggondozás mellett a magyar sport külföldi népszerűsítésén dolgozik, ekkor döntötték el, ideje komolyan venni a feladatot. Szakértői segítséget és profi anyagot választottak a gyeptelepítéshez, ami a Lovogreen gyeptrágya lett.

„Az udvarunkban egy olyan területet füvesítettünk be, ami előtte teljesen kihasználatlanul várta a sorsát. Sok problémát jelentett a rendben tartása, először egy műfüves focipályára gondoltunk, de a mostani extrém melegben a műfű gyorsan átmelegszik és ontja magából a forróságot. A gyerekek nem tudnának így rámenni, ezért úgy döntöttünk, a közel 300 négyzetmétert sportfűvel vetjük be. Eleinte a dolgok jól haladtak, de locsolással, tápanyag pótlásával akadtak gondok, így kellett egy kis segítség, hogy az alapok rendben legyenek. A szakértők megnézték a pázsitot és a Lovogreen műtrágyát javasolták. Több okból is ajánlották, de ami engem a legjobban megfogott, hogy olyan minőséget képvisel, amivel az is szép gyepet varázsolhat magának, aki amúgy ezen a téren még nem tudja, merre induljon el” – meséli Vincze Ottó a választásuk hátteréről.

Modern, a pázsitfűfélék igényeire szabott összetétel, szabályozott tápanyagleadás: előnyök a Lovogreen gyeptrágyával

A Lovogreen gyepműtrágyák számos erősséget kombinálnak azért, hogy alkalmazásával a szép gyep egyszerűbb fe-
ladatot jelentsen a kerttulajdonosoknak. A pázsit egyenletes növekedéséhez a tápelemeket a termék egy lassú kioldódású formában teszi például elérhetővé, amivel 2–4 hónapon át képesek folyamatosan ápolni a gyepszőnyeget a kijuttatás után. Az egyszerűbb használhatóság itt a környezetünkért is dolgozik, ugyanis a modern technológiával a műtrágya hatóanyagait az esővíz nem tudja kimosni a talajból, az nem szennyezi a természetes vizeket. Ráadásul, ahogy azt dr. Márton Lénárd, az IKR Agrár Kft. kereskedelmi igazgatója hangsúlyozza, a termék két formulációja a tavasszal felpezsdülő gyep igényeit éppúgy képes kiszolgálni, mint a téli áttelelést.

„A tavaszi pázsit igényeihez állítottuk össze a LOVOGREEN NPK 20-5-8 + 2 MgO termékünket, ami az extra nitrogénhatással képes gyors növekedésre ösztönözni a gyepet a jó idő érkezésekor. A termékben van magnéziumoxid-kiegészítés is, ami azért lényeges, mert a klorofillképződés motorja, ez az a folyamat, ami a fűszálak mélyzöld színét megadja. A gyep áttelelését segíti a LOVOGREEN NPK 10-5-20 + 4 MgO, amiben a foszfor- és káliumkiegészítés hasznos a gyökérzetnek. A használatával el lehet kerülni, hogy kisárguljon a pázsit tavaszra. Aki épp gyeptelepítésen fáradozik, az két módon is megadhatja az extra lendületet a pázsitnak a Lovogreen műtrágyával: a fűmag vetése előtt beledolgozhatjuk azt a talajba, vagy ha már sarjad a gyep, akkor ki is szórhatjuk a tápanyagot a felszínére. Ehhez jó megoldás a műtrágyaadagoló kézi kocsi, ezen nagyon pontosan beállítható a dózis. Egy szezonban 1–3 kijuttatás lehet szükséges a Lovogreenből, ami éppúgy lefedi a sportpályák, mint a parkok és a családi kertek gyepszőnyegeinek minden igényét. Bár ez alkalommal a sor végén említem, de szintén lényeges: ez a termék ugyan árban picit magasabb kategóriát képvisel, de ezt bőven meghálálja – olyan speciális formában tartalmazza a tápelemeket például, hogy az nem okoz perzseléses tüneteket. A Lovogreennel így az egyik leggyakoribb hiba kerttulajdonosi oldalról, miszerint túlzott táp­anyag-kijuttatással kiégetik a gyepet, sokkal ritkábban fordul elő.”

A Lovogreen gyeptrágya leegyszerűsíti a maximalista kerttulajdonosok dolgát is a pázsittal

Vincze Ottó szerint aki sportolóként maximalizmusban szocializálódott, annak az elvárásait az élet minden terén ez hatja át. Ugyan most még akad számos teendő a kertben, össze kell rendezni számos új információt, de szinte biztos benne, hogy a Lovogreen gyeptrágyával sikerrel járnak.

„Mindig törekedni kell arra, hogy az ember fejlődjön, több legyen, én így állok hozzá a gyepápoláshoz is. Valószínűleg a locsolás terén és még számos területen tudatosabban kell ezt a munkát is végeznünk, de amibe belekezdek, azt végigviszem.
A Lovogreenben az a szimpatikus, hogy a szakértők szerint a kerttulajdonosoktól elég egy kis plusz odafigyelés, a többit a termék technológiája megoldja. Nálunk komoly elhatározás, hogy a természetes zöldfelületeket növeljük, így az akarat megvan, a többin ősszel és tavasszal a Lovogreennel dolgozunk majd.”

Mélyzöld, tömött pázsit egyszerűbb ápolási munkákkal?

Bízza a tápanyag-utánpótlás feladatát a LOVOGREEN hosszú hatóidejű, szabályozott hatású szilárd műtrágyáira!

Vásárolja meg 5 vagy 10 kg-os kiszerelésben az IKR Agrár webshopban: www.ikragrar.hu/gazdabolt

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Yara továbbra is Magyarországon marad

A Yara továbbra is Magyarországon marad

A Yara International ASA norvég tulajdonú világcég, amely magyar érdekeltsége, a Yara Hungária Kft. révén 2008 óta van jelen hazánkban, és magas színv...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!