BIOMIN ...gondoskodik a haszonállatok egészséges takarmányozásáról!

Agro Napló
Ma, a BIOMIN cég a nemzetközi takarmány-adalékanyagpiac egyik meghatározó tényezõjeként ismert. A BIOMIN hírneve az utóbbi években a kemény munka és a törekvõ szemlélet következtében folyamatosan nõtt.

Az új takarmány-adalékanyagok mellett a BIOMIN legújabb fejlesztése egy új takarmányozási szisztéma, az ún. „Biomin® V.B.S.”. Ez a VarioBiotikus Szisztéma segíti a szakembereket a takarmány-adalékanyagok optimális használatában, tápanyag-ellátási javaslatokat tesz, valamint tippeket ad a telepi munka szervezésének javítására.

A VarioBiotikus Szisztéma garantálja, hogy a szakemberek a legújabb takarmány-adalékanyagokat a leghatásosabb és leggazdaságosabb módon használhassák, amelynél fogva a fogyasztók egészséges élelmiszerek iránti igénye is teljesül.

A BIOMIN céget, amely „...gondoskodik a haszonállatok egészséges takarmányozásáról”, Erich Erber alapította 1983-ban. Ebben az időben a haszonállatok egészsége támogatásának gondolata a magas teljesítmény biztosítására még egyedülálló volt. Ahogy a cég, úgy a termékpaletta is gyorsan nőtt. Már a kezdetektől a BIOMIN nevezetes volt, mint magas minőségû komplett premixek és takarmány-adalékanyagok gyártója Ausztriában és Közép-Európában.

A '90-es években kezdett a BIOMIN cég terjeszkedni világszerte. Ázsiában, többek között Malajziában, Szingapúrban, Vietnámban és Kínában, míg Amerikában, Texasban nyitott irodát, s átvette a mikotoxinok analitikai vizsgálatára szakosodott Romer Labs® céget. Európában leányvállatai vannak Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban, Németországban, Litvániában és Franciaországban, és kizárólagos forgalmazói vannak szerte a világon. Végeredményben a BIOMIN cég termékeit és szolgáltatásait több mint 100 országban tudja biztosítani vevői számára.

Kezdetben a kutatás és fejlesztés osztrák és magyar egyetemekkel együttmûködve zajlott. Ma a BIOMIN cég számos kutatóközponttal kooperál szerte a világon. Mindemellett a cég K+F tevékenységének legnagyobb része az ausztriai IFA (Egyetemközi Agrobiotechnológiai Központ) és TZT Tulln (Tullni Technológiai Centrum) kereteiben történik.

Folyamatos előrelépés a kutatás-fejlesztés révén, szigorúan ellenőrzött minőségbiztosítási program az alapanyagoktól a legjobb termékekért és az elégedett partnerekért.



A BIOMIN cég közel 25 éves fennállása óta folyamatos kutató-fejlesztő tevékenységet végez a mikotoxinok takarmányokban való hatástalanítását illetően, szoros összefüggésben a mikotoxinok kimutatási módszereinek fejlesztésével. E munka gyümölcseként született meg a Mycofix® termékcsalád, amely egyedülálló módon kilépett a szakzsargonba beivódott „toxinkötő” fogalmából és új fogalmat vezetett be a mikotoxinok elleni küzdelemben: mikotoxin-inaktiválás. E termékcsalád legújabb képviselőji a Mycofix® Plus 3.E és a Mycofix® Select 3.E, amelyekben három stratégia öt ill. négy modullal veszi fel a harcot a különböző mikotoxinok ellen:

„Nincs egyetlen stratégia, amely minden mikotoxintól megvédene, csak a különböző stratégiák kombinálása hozhat sikert!”

Felhasználási terület:

Mycofix® Plus 3.E – tenyész- és fiatal állatok takarmányába

Mycofix® Select 3.E – baromfi- és hízótakarmányba



Adagolás:

Megelőzési céllal – 0,5 - 1,5 kg / tonna teljes értékû takarmány

Célzott védelemre – 1,5 - 2,5 kg / tonna teljes értékû takarmány

(A mikotoxin-szennyezettségi szintnek megfelelően!!!)


Forduljon kérdésével BIOMIN-szaktanácsadójához:



Földes Tamás 06 30 272 2166 (Mosonmagyaróvár)

Amstadt Csaba 06 30 348 3274 (Baja)

Dr. Jánk Zoltán 06 30 348 7618 (Debrecen)





Központ:

BIOMIN Takarmányozási Kft.

9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth L. u. 14.

Tel.: 06-96 576 133 Fax: 06-96 576 134

E-Mail: info@biomin.hu

Web: www.biomin.net







Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?