Pozitív EFSA-vélemény a Digestarom® DC baromfifajokban való alkalmazására

Agro Napló
A BIOMIN, mint az állatok egészséges takarmányozásának területén vezető cég, kulcsfontosságú lépést tett a Digestarom® DC termék állattenyésztési takarmányadalékként való EU-regisztrációjában, mely már a következő generációs növényi eredetű takarmány-adalékanyagnak számít.

2019. június 11-én az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak (EFSA) az Állati takarmányokban használt adalékanyagok, termékek vagy összetevők Bizottsága (FEEDAP) kedvező tudományos véleményt tett közzé a Digestarom® DC biztonságosságáról és hatékonyságáról brojlerek, tojók és kisebb madárfajok esetében.

A tudományos vélemény megállapítja, hogy az adalékanyag „képes javítani a hiz­lalásra szánt csirkék növekedési teljesítményét, amennyiben minimum 65 mg/kg adagban adagolják a késztápba; továbbá ez a következtetés kiterjeszthető a tojásrakás céljából nevelt csirkékre, valamint az egyéb kisebb baromfifajok nevelési ciklusára a tojásrakásig”.

Ez fontos mérföldkőnek számít a Diges­tarom® DC állattenyésztési takarmányadalékként való EU-engedélyezésének folyamatában” – kommentálta Dr. Antonia Tacconi, a BIOMIN globális termékmenedzsere. „Mi mindig nagyra értékeljük a FEEDAP bizottság tudományos és szigorú munkáját, mellyel erre a következtetésre jutott” – tette hozzá.

„A jelentős erőfeszítések, a szakértelem és a BIOMIN Kutatóközpontjának hozzáértő kutatás-fejlesztési szakemberei, valamint a legmagasabb szintű értékesítési és technikai csapataink tették lehetővé ennek a célnak az elérését” – jegyezte meg Dr. Tacconi. „Ezek biztosítják, hogy a BIOMIN következetesen kihasználhassa a tudományos innovációt, annak érdekében, hogy támogassa ügyfelei sikereit a valós üzleti környezetben. A döntés azt is igazolja, hogy a növényi alapú adalékok hasznos szerepet játszhatnak az állattenyésztésben világszerte.”

Teljesítménynövelő hatás

A madarak támogatása abban, hogy minél gyorsabban elérjék az emésztőrendszer maximális teljesítőképességét, jobb termelési eredményeket és gazdaságosabb termelést jelentenek az állattartóknak. „Ami a Digestarom® DC-t megkülönbözteti a többi terméktől, az a teljesítményjavulás, a hőkezelési stabilitás, a könnyű kezelhetőség és a dokumentált hatásmód” – állította Dr. Tacconi.

A Digestarom® DC hármas hatású formulája tartalmazza az innovatív Biomin® Duplex Capsule technológiát, amely biztosítja a növényi alapú hatóanyagoknak arra a helyre való szállítását, ahol azok a legszükségesebbek és a leghatékonyabbak. A három modul a következőket foglalja magában: 1) étvágygerjesztő hatás és az emésztőenzimek kiválasztásának elősegítése, 2) a bél mikrobiotájának kézbentartása és 3) a bélvédelem.

A termékkel kapcsolatos további információkért keresse a BIOMIN szaktanácsadóit, vagy keresse fel weboldalunkat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!