A BIOMIN speciális termékei tenyészkocák számára

Agro Napló
A tenyészkocák termékenysége, optimális takarmányfelvétele és egészsége döntõ fontosságú a sikeres malacneveléshez. A BIOMIN speciális termékeivel ezek a paraméterek könnyen javíthatók. A teljesség igénye nélkül tekintsünk át néhány hasznos terméket amelyekkel segíthetünk partnereinknek, hogy az egészséges kocáktól egészséges malacokat nyerjenek, gazdaságosabban, mint eddig tették.





Mycofix®

A mikotoxinnal szennyezett takarmányok a tenyészkocák teljesítményének leromlásához vezethetnek. A Mycofix® termékcsalád segítségével, amelyek a mikotoxinokat nem csak megkötik, hanem enzimatikus úton le is bontják, megbízható termékek állnak rendelkezésre valamennyi gombatoxinnal szemben.



Biomin® TopVital

Az egészséges bélrendszer mellett fontos pillére a kórokozók elleni harcnak a jól mûködő immunrendszer. A Biomin® TopVital gondoskodik az állatok védelméről stresszperiódusokban és fokozza az ellenálló képességet télen és az átmeneti évszakokban. Keverhető periódikusan a teljes értékû takarmányba, vagy 15–20

g/állat adagban hetente egyszer egész éven át.



Biomin® TopRausche

Szerves és szervetlen kötésû nyomelemek és vitaminok, úgymint fitobiotikus adalékanyagok segítségével kifejezett ivarzást vált ki, illetve a tenyészkocáknak magas ovulációs rátát biztosít, ezáltal pedig javulnak a termékenységi mutatók. Naponta kell adagolnunk a választástól a termékenyítésig, hogy a kívánt hatást elérjük.



Biomin® TopLac

Nyáron (illetve a szûz kocák esetében egész évben) a szoptatási időszakban a megfelelő takarmányfelvétel elérése problémát jelent. Az energiában, aminosavakban és vitaminokban gazdag Biomin® TopLac a szoptató koca takarmányába keverve 20%-ban kompenzálhatja a lecsökkent takarmányfelvételt.



Biomin® Jump&Run

A malacállományban keresztgyengeség léphet fel, a hátsó végtag izomzatának elégtelenül kifejlett izomrostjai következtében. Ez egyrészt genetikai okokra, másrészt a kocák vemhesség alatti energiahiányos takarmányozására és a takarmány mikotoxinokkal való szennyezettségére vezethető vissza. A Biomin® Jump&Run alkalmazásával biztosíthatjuk egyrészről a tenyészkocák energiaellátását, másrészről a mikotoxinok inaktiválását, ezáltal megelőzhetjük a malacok lábszétcsúszását.



Biomin® PreLac 500

Manapság a tenyészkocák takarmányozásának gyakori következménye a belek renyhe mûködése, a székrekedés, valamint a Ca hiány. Ez fájásgyengeséghez és elhúzódó elléshez vezet, ezért a halvaszületett malacok száma és a MMA kockázata lényegesen megnő. A Biomin® PreLac 500 alkalmazásával csökkenthető ez a rizikó, mert a tenyészkocákat fontos nyomelemekkel és speciális hatóanyagokkal látja el az ellést megelőző időszakban. Gondoskodik a megfelelő bélperisztaltikáról és a béltartalom továbbhaladásáról. A bélsár lágyabb lesz, a székrekedés veszélye csökken.

Az ellés előtti 5. naptól az ellés utáni 2. napig adagolva rendkívüli hatás érhető el.



Biomin® pHD

A húgyuti szervek fertőzései a tenyészkocák sûrûn előforduló és gyakran alábecsült betegségeinek számítanak. A Biomin® pHD-t a reprodukciós ciklus kritikus szakaszában használhatjuk a vizelet pH-szintjének csökkentésre.

A savas pH-jú vizelet kedvezőtlen feltételeket teremt a patogén mikróbák számára, ezáltal megakadályozza szaporodásukat és ezzel egyidejûleg csökkenti az ivarszervek fertőződésének kockázatát. Az ellés előtt 7 nappal kell elkezdeni adagolni és az ellés utáni 7. napig, valamint 3 nappal a választás előttől a termékenyítésig.



Biotronic® SE forte

Ennek a takarmánysavanyítónak a speciális vivőanyaga garantálja a hatóanyagok fokozatos leadását, ezáltal a kedvező hatást a tenyészkoca teljes bélcsatornájában biztosítja. A vermikulit vivőanyag magába zárja a szervessav molekulákat, így azok a vékonybélbe is eljutnak, ezáltal célzottan kifejtve hatásukat. A takarmányfelvétel nő, a mikróba-terhelés csökken.



Biotronic® Multi liquid

A sikeres állattenyésztés az itatással kezdődik. A legfontosabb célok a magas napi takarmányfelvétel és a jobb takarmányértékesítés. A Biotronic® Multi liquid az optimális sav-só arány kialakítású keverék a hasmenés és az egyéb bakteriális eredetû emésztési zavarok megelőzésére. Aktiválja az emésztő enzimeket és stabilizálja a bélflórát a pH szint csökkentésével. A teljesítmény fokozására és az ivóvíz fertőtlenítésére szolgál.



MegaFat

Tenyészkocáknál a magas termékenységi mutatók elérésének elengedhetetlen feltétele az optimális hátszalonna-felhalmozás, mely megfelelő zsírtartalmú takarmányadaggal érhető el. Különösen a gabonaalapú takarmányok esetében az adag nyerzsírtartalma gyakran túl alacsony. A MegaFat a tenyészkocák takarmányának nyerszsír és energiatartalmának emelésére használható.



BioFaser

Egy olyan magas nyersrost-tartalmú termék (30% nyersrost tartalom), amely 4% savat tartalmaz. Rettentő jó a nedvességkötő kapacitása, így nagyon kedvezően hat a tenyészkocák emésztésére.

A magas nyersrosttartalom következtében a BioFaser már alacsony bekeverési arány mellett is magas nyersrost tartalmat biztosít a takarmányadagban, miközben a tápanyagtartalmat igen kis mértékben befolyásolja.



Biomin® P. E. P. green

A Biomin® P.E.P. green fitobiotikus anyagok és frukto-, oligoszacharidok különleges kombinációja. Optimalizálja a tenyészkocák emésztését és növeli a takarmányfelvételt – a jól mûködő emésztés előfeltétele az MMA megelőzésének.



Amennyiben a termékekről bővebb felvilágosítást szeretne, kérjük vegye fel a kapcsolatot a magyarországi irodával és kérje szaktanácsadó kollégáink segítségét.



BIOMIN Takarmányozási Kft.

9200 Mosonmagyaróvár,

Kossuth L. u. 14., Hungary

Tel.: +36 96 576 133

Web: www.biomin.net


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!