2024. május 15. szerda Zsófia, Szonja

A búza õszi alaptrágyázása

Agro Napló
A tápanyag-ellátottság mindig is befolyásolta a termés mennyiségét, azonban a korszerû, intenzív növénytermesztés esetén ez a hatás a többszörösére nõtt. A nagy termõképességû, modern fajták fokozottan igényesek a termesztéstechnológiával szemben, és érzékenyen reagálnak a tápanyag-ellátottságra.  

Az őszi búza alaptrágyázására feltétlenül komplex mûtrágya javasolt, annak érdekében, hogy biztosítsuk azt a nitrogén-, foszfor- és káliummennyiséget, ami a növények kezdeti fejlődéséhez és a biztonságos átteleléshez feltétlenül szükséges. 




- Amennyiben a talaj foszforral kevésbé, káliummal viszont jól ellátott, LINZER MAX (18/25/0+2S+Zn) NP-mûtrágyánkat ajánljuk alaptrágyaként, különösen magas foszfortartalma, valamint az ideális N:P táparánya miatt. Tavaszi N-kiegészítéssel (LINZER NAC 27N), az adott termőhelyi potenciálnak megfelelő optimális hozamot érhetünk el, különösen, ha a nitro-­gén:foszfor hatóanyag-arányt a búza számára optimális 2:1 arányra egészítjük ki. 



- A LINZER STAR-t (15/15/15+ 3S+Zn) főleg a kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú talajokra ajánljuk, mivel harmonikus tápanyagarányt biztosít a növények számára. A LINZER WARE komplex mûtrágyák nagy előnye, hogy ként és kalciumot is tartalmaznak, így amellett, hogy biztosítják a növények Ca-igényét, az őszi kénhiányos tünetek megjelenését is jelentősen csökkentik. 



- Olyan talajokra, amelyek nitrogéntartalma megfelelő, viszont jelentős mennyiségû foszfor és kálium kijuttatása javasolt, ajánljuk az általunk forgalmazott PK-mûtrágyákat (PK 25/25, PK 20/30, PK 10/25), valamint a 6/12/18 összetételû NPK-mûtrágyát.

 





Kérdéseivel forduljon bizalommal értékesítő kollégáinkhoz!



Vári Rita • Linzer Agro Trade Hungary Kft. • www.linzerware.com  



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mit kér a búza ősszel?

Mit kér a búza ősszel?

Az őszi búza a kukorica mellett hazánk legfontosabb gabonanövénye. Termesztése különösen szélsőséges időjárási körülmények között komoly odafigyelést,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?