FÓKUSZBAN A MEGBÍZHATÓSÁG

Agro Napló
MAXIMÁLIS TERMÉSBIZTONSÁG PIONEER HIBRIDEKKEL

PR37N01 – Magyarország legnépszerûbb hibridje!



Az elmúlt évek legkiszámíthatóbb hibridje a Dupont Pioneer ajánlatában a PR37N01-es, ezt mutatja a gazdák választása, hiszen 2011 után 2012-ben is a legnagyobb területen termesztik hazánkban. A megbízható, kiszámítható hibridek választásával a gazdák csökkenthetik az időjárás okozta kockázatot. 2013-ban a Pioneer kínálata jelentősen bővülni fog, bevezetjük az egyedülálló teljesítményû Optimum® AQUAmax® hibrideket. Ezek az új hibridek egyaránt jól teremnek extrém száraz és csapadékos körülmények között is.



Az idei évben a gazdák újabb bizalmat szavaztak a PR37N01-es hibridnek, közel 100.000 ha-on vetették el hazánkban. Így az előző évhez hasonlóan ismét a legnagyobb ha-on termesztett kukorica hazánkban (Forrás: Kleffmann). A stabil, kiszámítható teljesítmény alapján szinte biztos volt, hogy 2012-ben egy újabb rekord fog nevéhez fûződni.




 

 

Az idei év egy újabb komoly erőpróba elé állítja a hibrideket, soha nem látott szárazság tombol a Kárpát-medencében, a jó aszálytûrő hibridek már messziről felismerhetők a kísérleti sorokban és a nagyüzemi táblákon. Ezek között is az egyik leglátványosabb a PR37N01, de a következő Pioneer hibridek is jól tartják magukat, a P9578, a P9494, a PR37Y12, a PR37F73, a PR36V52, a PR36V74 és a PR35F38. Napjainkra, az aszályra érzékenyebb kukoricák levélzetük jelentős részét már elveszítették, míg a jó stressztûrőképességû Pioneer hibridek napjainkban is rendelkeznek zöld asszimilációs felülettel. Ezek a hibridek a szemkitelítődés idején több szárazanyagot tudnak beépíteni.



A gazdálkodókban joggal merül fel annak az igénye, hogy a PR37N01-eshez hasonló kimagasló stressztûrőképességû hibridek közül válasszanak, amelyek optimális körülmények között rekordtermésekre képesek.

 

 

Pioneer innováció az új Optimum®AQUAmax® hibridekkel!



2013-ban két új Optimum® AQUAmax® kukorica hibridet hozunk a piacra: 



- P9175 – FAO 330 

- P0216 – FAO 490



 


 

 

A P9175-ös egy korai FAO 300-as hibrid az Optimum® AQUAmax® termékkörből. Rendkívül gyors, intenzív vízleadási dinamikával rendelkezik. 2011-ben a GOSZ-VSZT kísérletekben, éréscsoportjában vízleadás tekintetében az élen végzett, termésével a FAO 300 eleji hibrideket maga mögé utasította.

 


 

 

A P0216-os, mind aszályos mind pedig csapadékos évben rekord hozamra volt képes, ezért méltán kapta meg az Optimum® AQUAmax® megjelölést. Az MgSzH (NÉBIH) regisztrációs kísérleteiben 2011-ben abszolút első helyezett (42-es csoport), rekord termőképességét jól szemlélteti, hogy még a második helyezett hibridet is közel 1 tonnával múlta felül!





Az Optimum® AQUAmax® hibridek használatával az időjárás okozta kockázatot tudják csökkenteni a termelők!



A legjobb aszálytûrő hibridek teljesítményéről győződjön meg Ön is személyesen a Pioneer kukorica kísérleti sorok meglátogatása során!

 

 


 

 

A Pioneer kínálata jövőre jelentősen bővülni fog, 2013-tól a bevezetjük az egyedülálló Optimum® AQUAmax® kukorica hibrideket.





Az Optimum® AQUAmax® hibridek előnye elsősorban abban rejlik, hogy jelentősen csökkentik a kiszámíthatatlan időjárásból eredő kockázatot. A szelekciójuk során szigorú követelményeknek kell megfelelniük extrém száraz és csapadékos körülmények között. Az Optimum® AQUAmax® hibridek aszálytûrésben verhetetlenek ugyanakkor normál időjárási viszonyok között rekordtermésre képesek!





Optimum® AQUAmax® megjelölést szigorú követelmény rendszer teljesítése után kaphat meg egy hibrid: 




- Csapadékhiányos, erősen aszályos körülmények között 5% terméselőny a jelenleg legjobbnak ítélt hibridekkel szemben. 



- Normál csapadékellátottság mellett 3% terméselőny a jelenleg legjobbnak ítélt hibridekkel szemben. 



- A fenti követelményeket két egymást követő évben egyaránt bizonyítani kell, hogy megkapja a hibrid az Optimum® AQUAmax® minősítést.







Pákozdi István

Pioneer növények termékmenedzsere,

Magyarorzszág





Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újdonságok a Portfólió Farmokon

Újdonságok a Portfólió Farmokon

A hagyományokat nem megszakítva, a szigorú biztonsági előírásokat betartva idén Szarvason és Dombóváron tekinthették meg az érdeklődők a vetésidő- és...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?