Új videósorozat az ökológiai növényvédelmi technológiákról

Agro Napló
„Integrált növényvédelem válasza a klímaváltozásra” címmel készült 6 részes videósorozat célja, hogy bemutassa a betegségeket, kártevőket a káposzta, paprika és csonthéjas kultúrákban.

Az INPACT Erasmus+ program keretében elkészült 6 modulos tananyag egy nemzetközi konzorcium által készült, melyek – görög, lengyel, román, cseh és magyar szempontból – a klímaváltozással, elsősorban a felmelegedéssel megjelenő kártevőket, betegségeket és az azokra adott ökológiai válaszokat vizsgálták meg.

 A jelenleg készülő növényvédő szerek fenntartható használatáról szóló rendelet (SUR) a növényvédőszer hatóanyagok csökkentése kapcsán a különböző kórokozók és kártevők elleni védekezést a biológiai megoldások irányába tereli. Ezért is fontos, hogy a termelők megtanulják, hogyan lehet előre jelezni a problémákat, milyen eszközökkel lehet megfigyelni a kórokozók, kártevők korai megjelenését, milyen betegségekre, kártevőkre kell felkészülni és milyen jó gyakorlatok váltak már be más országokban – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményéből az Agro Napló.

 A videók a Kamara Szakmai videói között itt érhetők el. A teljes tananyag a káposztafélék, uborka, paprika, paradicsom, gyökérzöldségek és csonthéjasok aktuális növényvédelmi kártevőiről, betegségeiről és megoldásokról az INPACT program oldalán ide kattintva olvasható.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!