A termelékenység és energiahatékonyság javítása egyértelmű lehetőségek a magyar élelmiszeripar számára. Automatizálás, digitalizáció és korszerű technológiai fejlesztésekkel építhető fel a stabil jövedelmezőség. Az energiaárak volatilitása miatt ma már nemcsak költségszempont, hanem üzembiztonsági tényező is, hogy egy vállalat mennyire hatékonyan működik
- mondta el Demeter Zoltán, a K&H agrárüzletágának vezetője.
A beruházások két fő iránya üdvözölendő. Az egyik az energiahatékonyság növelése, mint a modern technológiák és megújuló energiaforrások bevezetése, a másik pedig az automatizáltság fokozása, ami potenciálisan csökkentheti a munkaerőigényt és növeli a várható termelés kiszámíthatóságát
- vélekedett a szakember.
Az energiahatékonysági fejlesztések és a gépesítettség növelése pénzügyi szempontból is tudatos döntés, amellett, hogy a munkaerőhiányt is kezeli. Ezek a beruházások az előremutató, a jövő fenntartható és válságálló élelmiszeriparának sarokkövei
- fűzte hozzá Demeter Zoltán.








