Az EFSA által lefolytatott értékelés alapján a Dipteryx alata Vogel pörkölt magjának összetétele és a hagyományos felhasználás brazíliai története nem vet fel biztonsági aggályokat. A termék csomagolásán a „Dipteryx alata pörkölt diója” vagy „pörkölt baru (Dipteryx alata) dió” megnevezést kell feltüntetni, illetve, hogy az érzékeny fogyasztók (például földimogyoró-allergiások) számára nem ajánlott. A pörkölt baru mag snackként (például natúr vagy sózott formában) kerül forgalomba, alternatívát kínálva más olajos magvaknak (földimogyoró, kesudió, brazil dió stb.). A rendelet az EU Hivatalos Lapjában való kihirdetését (2025.07.01.) követő huszadik napon lép hatályba - írja a NAK.

Megdöbbentő számok: így vásárolnak a magyarok élelmiszert a boltokban
A fogyasztók majdnem fele ismeri a kiváló magyar márkákat fémjelző MagyarBrands logót.







