Édességet vennél karácsonyra? Akkor ezzel nem árt tisztában lenned
Kiegyensúlyozott szezont várnak az idei karácsonyi időszakban a magyar édesség gyártók.
Kiegyensúlyozott szezont várnak az idei karácsonyi időszakban a magyar édesség gyártók.
Már 253-ra nőtt azon termék száma, amelyek viselhetik a HÍR tanúsítványt Magyarországon.
A klímaváltozás és a növekvő vízigény miatt a városok vízgazdálkodási stratégiái átalakulóban vannak.
Az elmúlt évek időjárási fordulatai nem csupán apró módosításokat követelnek meg a hazai termelőktől, sokkal inkább az egész szemlélet átalakulását.
Egy nemzetközi kutatás szerint a borászatok 90 százaléka nyereséges vagy nullszaldós borturisztikai tevékenységet folytat.
Egyszerű és mégis fejedelmi aprósütemény a hókifli: mutatjuk a hagyományos elkészítési módot.
Egyszerű módszer kezdőknek: így lehet igazán finom kenyeret készíteni házilag.
A hatékony tojástermeléshez olyan technológiára van szükség, amely lehetővé teszi a tyúkok genetikai potenciáljának teljes kihasználását.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Különleges ételekről számol be egy többszáz éves szakácskönyv, még egy nagy ünnepség meglepő fogásait is közli.
A víz kulcsszerepe a mezőgazdaságban és az élelmiszer-előállításban egyre kritikusabbá válik a klímaváltozás és erőforráshiány közepette.
Évszázados népi hagyományok és a vallási szertartások része az új kenyér.
Továbbra is nagyon valószínűtlen, hogy a rovarok fő táplálékforrássá válnak, az emberek ugyanis erősen elutasítóan reagálnak a rovarfogyasztásra.
A magyar termékek elismerését segíti a minőségrendszerekhez történő csatlakozás.
Itt az ideje a zakuszka készítésének - most minden alapanyagnak szezonja van.
Új pörkölt mag kerülhet hagyományos élelmiszerként az uniós piacokra, amely alternatívát kínál az olajos magvaknak.
Ma van Péter–Pál napja: az aratás kezdete és a magyar paraszti élet egyik legfontosabb ünnepe.
Kis kultúraként tartják számon, viszont a sokrétű felhasználhatósága és a termesztés gépesíthetősége miatt komoly potenciál rejlik a mandulában.
A nyárlőrinci tutajos laktató és finom étel, bográcsban pofonegyszerű elkészíteni hétköznapi hozzávalókból.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.