Tarol külföldön ez a magyar sajt: megőrülnek érte a közel-keleten

Tarol külföldön ez a magyar sajt: megőrülnek érte a közel-keleten

MTI
A Brexit Alkalmazkodási Tartalék keretéből a Külgazdasági és Külügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett felhívás alapján a Kőröstej Kft. sikerrel pályázott és nyert el mintegy 1,1 milliárd forint támogatást. A támogatás segítségével megvalósított mintegy 2,2 milliárd forint értékű fejlesztéssel növelték a termelés hatékonyságát és a gyártási kapacitást a kacsótai és barcsi üzemekben. Emellett a Kőröstej Kft. által gyártott tejtermékek - elsősorban sajtok - elérhetőségét és az értékesítés hatékonyságát is jelentősen javítani tudták a hagyományosan erős közel-keleti piacaikon.

Az összesen közel 1,8 milliárd forint értékben megvalósult beruházásokat a termékeik iránt megnövekvő kereslet kiszolgálására, illetve a hatékonyabb, korszerűbb gyártási megoldások kialakítása érdekében hajtották végre. Így nőtt a két érintett üzemben a gyártási volumen, illetve a meglévő termékeik eltarthatósági idejét is jelentősen növelni tudták - egyes termékek esetében a hűtés nélküli tárolhatóság és forgalmazás lehetőségét is megteremtve.

A Baranya vármegyei Kacsótán többek között új, kiváló energetikai tulajdonságokkal rendelkező hűtő-tárolóegységet és hűtőberendezést helyeztek üzembe. Ömlesztőgépet, automatikus csomagoló-kartonozó gépeket telepítettek, új kút fúrásával növelték az üzembiztonságot, valamint polcrendszereket építettek a csomagolóanyagok, alapanyagok és késztermékek hatékony tárolása érdekében. A Somogy vármegyében található barcsi üzemben a megnövekedett termelési volumen kiszolgálása érdekében a sűrített levegő hálózat és az elektromos hálózat bővítését valósították meg, valamint modern analizáló- és egyéb laborműszereket szereztek be. A projekt keretében emellett csaknem 400 millió forint értékben hajtottak végre informatikai fejlesztéseket és növelték termékeik elérhetőségét, valamint támogatták azok értékesítését a közel-keleti piacokon.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?