2024. október 22. kedd Elõd
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.16. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.16. vasárnap

agrarszektor.hu
Délelőtt átmenetileg csökken a felhőzet, ezt követően az északkeleti megyékben erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, míg nyugaton, délnyugaton többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.06.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.06.16.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.06.16.) napon.

2024.06.16. vasárnap: Délelőtt átmenetileg csökken a felhőzet, ezt követően az északkeleti megyékben erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, míg nyugaton, délnyugaton többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Eleinte az északi, majd a déli óráktól már az északkeleti megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, de a nyugati határszélre is besodródhat egy-egy csapadéktömb. A szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megélénkül. Zivatar környezetében erős lökések lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.06.17 hétfő: Napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Futó záporon, esetleg zivataron kívül nem lesz csapadék. A változó irányú szél mérsékelt marad. Délután 27, 32 fok várható

Friss híreink:

Így locsold a kerted 2024-ben: ez a trükk nagy szárazságban is működik

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nem csak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Tényleg lemondtak a magyarok ezekről a traktorokról: mi történik itt?

2024 májusában a magyar gazdák 41,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 ötödik hónapjához képest pedig 61 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a Claas volt, amelyből 27-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 22 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a John Deere, a negyedik a Case, az ötödik pedig a New Holland volt az év ötödik hónapjában. Azt követően, hogy két hónapos lecsúszás után áprilisban ismét a lista élére került a John Deere, úgy tűnik, májusban újra kilökték az élről. 

Elárulta titkát a kalocsai termelő: nem csak a földeken lehet jó üzletet csinálni

Magyarországon egyre többen próbálkoznak valami újba, valami különlegesbe belefogni, ki több, ki kevesebb sikerrel. Hasonló a helyzet a mezőgazdaságban is, hiszen sokan a termelés mellett saját készítésű termékekkel lépnek a piacra. Az is elmondható, hogy az agroturisztika is egyre jobban pörög, az embereknek szüksége van egy kis nyugalomra, amit a nagyvárosokban nem feltétlenül kaphatnak meg. De valóban megéri az agrárszektorban is belevágni ilyen vállalkozásokba? Mire számíthat az, aki elkezdi? Ezekre és sok minden másra is kerestük a választ.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutál áremelés a balatoni strandokon: van, ahol 50 százalékot emelkedett a belépő

Megkezdődött hivatalosan is a balatoni strandszezon, megkerestük a tóparti önkormányzatokat, strandfenntartókat, hogy megtudjuk, milyen fejlesztéseket végeztek el a szezon előtt, illetve milyen mértékű áremelést hajtottak végre. 

Kedvenceddel mennél nyaralni? Ezek a legjobb állatbarát szálláshelyek 2024-ben itthon

Az állatbarát szálláshelyek egyre népszerűbbek Magyarországon, ahogy a gazdik egyre több figyelmet és kényelmet igényelnek kedvenceik számára a pihenés alatt. Megkerestünk néhány állatbarát szálláshelyet üzemeltetőt, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat és az általuk nyújtott szolgáltatásokat, valamint kitértünk rá, milyen trendeket látnak az állatbarát turizmus területén vidéken.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?