Olyan időjárás jön pénteken, amilyen nagyon rég volt Magyarországon

Olyan időjárás jön pénteken, amilyen nagyon rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt pénteken Magyarországon. A tartósabban csapadékos délnyugati megyékben lesz a leghűvösebb, csak 15 fok, míg északkeleten a legmelegebb, akár 27 fok is előfordulhat. Mindez azt jelenti, hogy 10-12 fokos kontraszt lesz pénteken az ország két vége között.
Időjárásunkat egy tőlünk nyugatra, délnyugatra örvénylő ciklon alakítja, amely ma és holnap nedvesebb levegőt szállít fölénk az északkeleti országrész kivételével - írja az Időkép. A záporok, zivatarok mellett pénteken délen és nyugaton tartósabb esőre is készülni kell, többfelé 20-30 milliméternyi csapadék hullhat le. Legtovább délnyugaton fog esni, ugyanakkor északkelet felé haladva egyre kevesebb lesz a csapadék mennyisége, az északkeleti tájak pedig teljesen szárazon maradnak. Itt fátyolfelhős-napos idő várható, nyárias meleggel.
EZ IS ÉRDEKELHET
Természetesen ez a kettősség a hőmérsékletben is meglátszik majd: délnyugaton lesznek olyan tájak, ahol csak 15-16 fok lesz a délutáni órákban, miközben északkeleten 26-27 fokig melegszik a levegő. Vagyis jó 10-12 fokos kontraszt jöhet létre például Nagykanizsa és Záhony között. Ez a hőmérsékleti kontraszt szombatra megszűnik, aznap már egységesen 21 és 27 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, és csak elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?