2024. április 25. csütörtök Márk
Elképesztő, milyen idő lesz karácsonykor: itt az előrejelzés arról, mi várható

Elképesztő, milyen idő lesz karácsonykor: itt az előrejelzés arról, mi várható

agrarszektor.hu
Érkezik a már jól megszokott enyhülés karácsonyra, madárcsicsergős, kora tavaszias ünnepünk lesz, egy-két tartósan naposabb tájon kicsivel meg is haladhatjuk a 15 fokot. Komoly télies fordulat egyelőre a két ünnep között sem látszik.

A következő egy-két napban még harcát fogja vívni a tél és a tavasz, szombaton például az ország északi-északkeleti felén többfelé havazhat, már-már azt hihetnénk, hogy végre egy fehér karácsony - írja az Időkép. Nem örülhetnek azonban azok, akik havas, hideg ünnepre vágynak. Vasárnap, azaz szenteste napján ugyanis nyugat, délnyugat felől az egész országot enyhe levegő árasztja el, így az előző nap lehullott hó gyorsan elolvad majd például a Dunakanyarban is, hiszen ezen a napon már 5 és 13 fok között alakulnak a maximumok. Az enyhe levegő élénk, erős nyugatias széllel érkezik.

Ezzel pedig még nem lesz vége, az ünnep első napjára még enyhébb levegő érkezik. Már a hajnal is kifejezetten enyhe lesz, többfelé 5 fok fölött maradhatnak a minimumok, napközben az ország nagy részén pedig 10 és 15 fok közötti csúcshőmérséklet várható. Egy-két tartósan naposabb tájon kicsivel meg is haladhatjuk a 15 fokot. Az enyhe, kora tavaszias idő karácsony másnapján is kitart majd, helyenként újra elérhetjük a 15 fokot, emellett bőven lesz részünk napsütésben. Ekkorra a szél is mérséklődik a legtöbb helyen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!