Édességet vennél karácsonyra? Akkor ezzel nem árt tisztában lenned
Kiegyensúlyozott szezont várnak az idei karácsonyi időszakban a magyar édesség gyártók.
Kiegyensúlyozott szezont várnak az idei karácsonyi időszakban a magyar édesség gyártók.
Évszázados népi hagyományok és a vallási szertartások része az új kenyér.
Ez az étel megfelelően elkészítve igazi ínycsiklandó élményeket nyújthat húsvétra.
Nagyon nem mindegy, mikor áll neki az ember a fűnyírásnak és a zajosabb kerti munkáknak.
Sok ínyenc a bárány fejét akarja, sőt igazi különlegességnek számít az állat szeme is.
Kiderült, miért nőhet meg jelentősen a rózsa és a virágok ára a szerelmesek napján.
Az egyidejű spanyol és marokkói termelési nehézségek az uniós piacok ellátására vonatkozóan is kockázatot jelenthetnek.
Az elmúlt ünnepi időszak élelmiszerbiztonságát növelte a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
Ausztria: a tavalyinál magasabb szinten kezdi a szezont a sárgarépa
A meleg lakásban gyorsan hullani kezdenek a karácsonyfa tűlevelei, nem érdemes elpazarolni.
Hagyományosan Vízkeresztkor, január 6-án bontjuk le a karácsonyfát, bár vannak, akik ennél tovább őrzik az ünnepi díszt.
Családokat és generációkat kötnek össze a karácsonyi vacsora gasztronómiai hagyományai.
Nem csak a fenyő örökzöld, hanem a vita is, hogy a műfenyő vagy az igazi fa a jobb választás.
Most már egyre jobban körvonalazódik, hol lesz fehér a karácsony Magyarországon.
Veszélyben az ünnep központi dísze? A klímaváltozás és a károsítók is nehezítik a karácsonyfa-termesztők dolgát.
Az év végi ünnepi időszakban is érdemes odafigyelni a megfelelő, változatos zöldségfogyasztásra.
Bár hétvégén lehűlés érkezik, úgy tűnik az ünnepek idejére újra enyhülni fog az idő.
A karácsonyi kaktusz elmaradhatatlan eleme az év végi ünnepi időszaknak, de oda kell rá figyelni.

Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.
Megalapozatlannak tartják az állattartók a felmerülő állatjóléti javaslatokat és még az sem biztos, hogy a fogyasztót érdekli a kérdés.