Szépen nő a Pick Szeged nyeresége

Szépen nő a Pick Szeged nyeresége

MTI
Árbevételét, adózott eredményét és exportértékesítését is növelni tudta a Pick Szeged Zrt. az év első felében annak dacára, hogy a belföldi piacon keresletcsökkenés volt jellemző, valamint a költségek is emelkedtek a megelőző évhez képest. A további kilátások sem rosszak: a cég a kereslet stabilizálódására és a sertéshús árának csökkenésére is számít.

- közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett fél éves jelentésében. A Pick-Szeged nettó árbevétele az év első felében 38,837 milliárd forintra nőtt a bázisidőszaki 35,930 milliárd forintról.

Kedvezőtlen környezetben is jó eredmények

A jelentés kiemelte: az élelmiszerpiacon érzékelhető keresletcsökkenés és az emelkedő költség-, alapanyag- és feldolgozási költségek mellett sikerült biztosítaniuk az eredményes működést. Az első hat hónapban a nyershús-alapanyagok felvásárlási ára tovább nőtt, júniusban rekordszintre, kilogrammonként 2,5 euróra emelkedett. Az árbevételt az emelkedő alapanyag- és feldolgozási költségek miatt végrehajtott árkorrekciók is emelték - írták.

A KSH adataira hivatkozva megjegyezték, hogy a Magyarországon a húskészítménygyártó ágazat termelési volumene az év első felében 15 százalékkal csökkent. Várakozásaik szerint a második fél évben megállhat a húskészítmények iránti kereslet visszaesése, és a sertéshús árának csökkenésére is számítani lehet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?