Több együttműködést is kötöttek magyar és olasz élelmiszeripari cégek

Több együttműködést is kötöttek magyar és olasz élelmiszeripari cégek

agrarszektor.hu
Olaszország számos területen játszik fontos szerepet a magyar élelmiszeriparban, mind az élelmiszerimport és -export, mind pedig a vendéglátás terén - jelentette ki dr. Nobilis Márton az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár az Olasz Agrár és Élelmiszeripari Technológiák konferencián, Budapesten. Az államtitkár végül felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszeripar és a kereskedelem mindkét nemzet gazdaságának kulcsfontosságú szektor. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése és erősítése kiemelkedő fontosságú. 

Az államtitkár hozzátette, az olasz élelmiszerek, mint például tészta, paradicsomszósz, sajtok, olívaolaj és számos más termék széles körben elérhetők Magyarországon - írja a kormany.hu. Kifejtette, az olasz és magyar élelmiszeripari vállalkozások között számos partnerség és együttműködés jött létre az évek során.

Dr. Nobilis Márton kiemelte, a kapcsolatok hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez és a két ország közötti gazdasági együttműködés erősítéséhez. Olaszország és Magyarország együttműködése az agrár- és élelmiszeripari szektorban jelentős. Ezek a partnerségek segíthetik az innovációt és a termékek minőségének fejlesztését.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!